România joaca împotriva naționalei Finlandei, astăzi, de la ora 21:45. Patru jucatori lipsesc din lot !

0
176

Cu două înfrângeri, din două partide, ambele disputate în deplasare, 0-2 în Muntenegru și 0-1 cu Bosnia, tricolorii vor să remedieze situația la primul meci disputat pe noul Stadion Rapid, în fața unor tribune arhipline.

Edi Iordănescu, selecționerul echipei naționale a României, și Darius Olaru, mijlocaș, au susținut conferința de presă premergătoare meciului cu Finlanda din Liga Națiunilor.

„Permiteți-mi să deschid conferința cu un mesaj special. Pe 8 iunie s-au împlinit 100 de ani de istorie ai echipei naționale. Ca selecționer, doresc să-i felicit pe toți cei implicați în acești ani. Au fost momente foarte frumoase, cu performanțe, de care toți ne-am bucurat. Trebuie să servească și ca o responsabilizare pentru noi.
Vom juca pe Giulești, un stadion cu tradiție. Dorim să schimbăm în favoarea noastră acest moment nefericit pentru noi.
Îmi doream un debut semnificativ mai reușit. Meseria mea cere echilibru, maturitate. Sunt conștient că totul este posibil în fotbal. Am fost pregătit pentru orice fel de scenariu. Am văzut prin ce au trecut și colegii dinaintea mea, am fost pregătit pentru astfel de momente. Încrederea mea rămâne nezdruncinată. Cu un rezultat pozitiv, toată situația se poate schimba în favoarea noastră.
Am surprins discuții între jucători. Au mare nevoie de un rezultat pozitiv pentru declic. Am avut și neșansă, în 3 dintre cele 4 meciuri jucate meritam mai mult. Cu Muntenegru nu meritam nimic mai mult, dar în Bosnia am arătat altă organizare, alt efort. Am produs ocazii mari, importante. Meritam cel puțin un egal, dacă nu cele 3 puncte.
V-am spus tot timpul că sunt de acord cu orice analiză obiectivă, cu atât mai bine dacă este constructivă. Sunt pregătit să-mi înșusesc criticile. Din păcate, facem multe greșeli de aprecieri pentru că nu cunoaștem unele lucruri în totalitate. Am profesioniști lângă mine care-mi oferă mici actualizări despre situație”., a declarat Edi Iordănescu.

„Nu au fost două jocuri bune, știm asta, mai ales cel cu Muntenegru. Cred că îl al doilea joc am jucat mai bine, dar nu am reușit să obținem vreun punct. Cred că va fi mult mai bine la următoarea partidă, sperăm să obținem cele 3 puncte. Cred că dacă le-am obține vom avea alt moral pentru returul cu Muntenegru.
Ne așteptam la critici, e normal, la națională este presiune. S-au adunat multe eșecuri în ultimii ani, dar sperăm să facem față presiunii și să facem un meci bun cu Finlanda.

Finlanda are o echipă bună, nu cred că are prea multe individualități, dar e echipă bună, organizată, cel mai bun adversar cu care vom juca. Nu ar trebui să ne temem de ei, cred că avem o echipă bună. Trebuie să ne dorim victoria mai mult decât ei, să dăm mai mult decât ei. Calitate avem, trebuie să o demonstrăm pe teren.
Nu cred că acesta ne este nivelul, cred că putem să ne ridicăm așteptările, că putem mult mai mult. Sperăm să arătăm asta pe teren.”. a declarat Darius Olaru.

Spre deosebire de ultima partidă, cea din Bosnia, pe foaia de joc au apărut Marian Aioani, Darius Olaru, Marius Ștefănescu și Alexandru Mitriță.

Tricolorii care nu se mai află printre cei 23 de jucători sunt Andrei Ivan, Denis Alibec, Ștefan Târnovanu și Cristi Manea.

Portari: 1.Florin Niță, 12.Horațiu Moldovan, 16. Marian Aioani
Fundași: 2.Andrei Rațiu, 3.Mario Camora, 4.Sergiu Hanca, 6.Vlad Chiricheș, 11.Nicușor Bancu, 15.Andrei Burcă, 17.Adrian Rus
Mijlocași: 5.Alexandru Crețu, 8.Alexandru cicâldău, 10.Alexandru Maxim, 14.Marius Marin, 18.Răzvan Marin, 20.Darius Olaru, 21.Marius Ștefănescu, 22.Deian Sorescu
Atacanți: 7.Octavian Popescu, 9.George Pușcaș, 13.Valentin Mihăilă, 19.Florin Tănase, 23.Alexandru Mitriță.

Meciul va fi condus la centru de Harald Lechner din Austria. Acesta are 39 de ani, este arbitru FIFA din 2010 și a mai arbitrat trei meciuri ale echipelor românești: CFR Cluj – AS Roma 0-2, în 2020, România U21 – Germania U21 2-2, în 2013, și amicalul România – Macedonia 0-1, în 2010.

Lechner va fi ajutat de conaționalii săi Maximilian Kolbitsch și Andreas Staudinger, arbitrii asistenți. Cel de-al patrulea oficial este Josef Spurny, tot din Austria. De asemenea, partida va fi prima cu sistemul VAR pe noul stadion din Giulești. În camera VAR se vor afla germanii Christian Dingert și Riem Hussein.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here