Romanii pot sa revina de maine in Spania. Nu vor mai trebui sa intre in carantina sau izolare

0
20

Incepand de duminica, 21 iunie, Spania isi redeschide frontierele pentru europeni. Cetatenii UE nu vor mai fi obligati sa ramana timp de doua saptamani in carantina la sosirea in tara.

Premierul Pedro Sanchez a adus aminte, sambata, populatiei ca ramane vulnerabila in fata coronavirusului si ca nu trebuie sa lase garda jos, relateaza AFP.

”Ramanem vulnerabili. Trebuie sa ramanem in garda si sa respectam cu strictete masurile de igiena si de protectie”, a spus Sanchez intr-o declaratie televizata.

”Fiecare dintre noi poate fi un zid in fata virusului sau in fata contagierii, depinde de noi”, a insistat el in timp ce Spania, una dintre tarile cel mai grav afectate de pandemie cu peste 28.000 de decedati, iese din carantina severa care a durat 14 saptamani.

La miezul noptii dintre sambata si duminica, Spania ridica starea de alerta decretata pe 14 martie si isi redeschide granita terestra cu Franta, precum si porturile si aeroporturile pentru cetatenii din statele UE. Portugalia nu isi va redeschide frontiera cu Spania decat abia la 1 iulie.

Citeste si ...  Situatie epidemiologica Dolj : 1.953 de persoane izolate la domiciliu, 843 de persoane aflate in carantina

Cetatenii straini nu vor mai fi nevoiti sa ramana in carantina doua saptamani la intrarea in tara.

Dar toata lumea va trebui sa poarte masca in spatiile inchise si in aer liber cand nu este posibila mentinerea distantei de securitate de 1,5 metri.

Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sanatatii vor fi detasati in aeroporturi pentru a controla calatorii care ajung in tara. Cetatenii vor fi intrebati unde locuiesc si li se va lua temperatura.

Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori, a anuntat vineri ministrul Sanatatii, Salvador Illa.

Pe 1 iulie, Spania isi va redeschide granitele pentru toate nationalitatile, in special pentru a incerca sa salveze sectorul turistic, care este principalul pilon al economiei spaniole, cu 12% din PIB.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here