Românii sfidează regulile și ies la petreceri! Peste 7.400 de amenzi în valoare de 1,4 milioane de lei

0
14

Peste 7.400 de amenzi, în valoare de aproape 1,4 milioane de lei, au fost acordate în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor de protecţie la nivel naţional. În judeţul Ilfov poliţiştii au oprit o petrecere privată şi au dat 52 de amenzi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, în ultimele 24 de ore, peste 6.500 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 949 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional.

Astfel, au fost realizate 74.886 de verificări cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. În urma acţiunilor punctuale de control, au fost aplicate 7.418 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.398.680 de lei.

În ultimele 48 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului Dolj, poliţiştii doljeni împreună cu jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai I.S.U. Dolj, A.N.P.C., D.S.V.S.A şi I.T.M. Dolj, au desfăşurat acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii doljeni au verificat modul în care sunt respectate prevederile Lg 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efector pandemiei de Covid 19. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, sâmbătă, 6 februarie, au fost verificate peste 120 de societăți comerciale, 140 locaţii de interes, 240 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.600 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 19.000 de lei, din care 101 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Duminică, 7 februarie, acţiunile au continuat, la fel cum se va întâmpla şi în perioada următoare. Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 150 de societăți comerciale, 110 locaţii de interes, 250 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.600 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 172 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 33.000 de lei, din care 156 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here