Romanul declarat cel mai varstnic barbat din lume s-a stins din viata la 111 ani

0
33

Dumitru Comanescu s-a nascut in 8 noiembrie 1908 in satul Provita de Jos din judetul Prahova. Dumitru Comanescu a fost mai intai student al Facultatii de Matematica, unde l-a avut ca profesor pe unul dintre cei mai marti matematicieni ai lumii, Gheorghe Titeica. A absolvit facultatea nu a ramas in domeniu si si-a gasit adevarata vocatie in studiul plantelor.

A lucrat ca inginer agronom si fitopatolog, fiind discipolul lui Gheorghe Ionescu Sisesti, fondatorul Institutului de Cercetari Agronomice.

La 86 de ani cand s-a organizat la Bucuresti un concurs pentru experti agricoli, Dumitru Comanescu a obtinut locul 5 pe tara, asa incat si-a prelungit activitatea.

Romanul a devenit cel mai in varsta barbat din lume dupa ce britanicul Bob Weighton, care detinea acest titlu, a murit pe 28 mai, la varsta de 112 ani.

”Regretam nespus trecerea in nefiinta a domnului Dumitru Comanescu, care a avut loc in aceasta dimineata! Intalnirea cu dumnealui a fost o adevarata lectie despre viata si credinta, despre responsabilitatea pe care o avem fata de fiecare suflet pe care il intalnim, despre puterea de a depasi si a invinge marile, dar si micile incercari ale vietii, despre virtute, omenie, bunatate si intelegere.

Ne-am bucurat de faptul ca domnul Dumitru Comanescu a fost beneficiarul proiectului VIETI CENTENARE, ca a fost distins cu titlul de Cel mai Varstnic Cetatean al Municipiului Bucuresti si, in urma cu o luna, declarat cel mai varstnic barbat in viata, din lume.

Gandurile sale frumoase, pline de intelepciunea omului care a privit drept in ochi viata, ni le-a transmis de fiecare data cu infinita caldura si bunatate, ne-a surprins cu vioiciunea fapturii sale, cu sfaturile si indemnurile optimiste si ne-a lasat amintiri de neuitat! Ne veti lipsi domnule Dumitru Comanescu! Odihna vesnica”, a spus Alexandra Dobre , directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucuresti.

Nascut pe 8 noiembrie, 1908, in Provita de Jos, judetul Prahova, Dumitru Comanescu a fost de profesie inginer agronom. Barbatul a povestit ca secretul longevitatii sale a fost dragostea familiei, a sotiei, fiilor si nepotilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here