Rușii trimiși de Putin în Italia “luptau” cu Covid-19 doar pe lângă bazele NATO.

0
8

“Cadrele medicale” trimise de Rusia în Italia, pentru a ajuta la gestionarea crizei coronavirus, au fost trimise acasă de guvernul de la Roma după ce s-a constatat că majoritatea erau ofițeri GRU, iar “lupta” cu pandemia se dădea doar pe lângă bazele NATO.

Presa italiană, dar și cea franceză și cea britanică oferă numeroase amănunte despre ce s-a întâmplat în Italia după 22 martie, momentul în care un desant de 104 medici și asistente a descins în Peninsulă într-o operațiune numită “From Russia with Love”.

Acordul “reciproc avantajos” ruso-italian: rușii trimiteau spioni în Peninsulă și primeau la schimb aparatură medicală

Guvernul de la Roma încheiase un acord cu cel rus, în cadrul căruia specialiști de la Moscova urmau să-i ajute pe colegii lor italieni să lupte cu epidemia într-un moment în care situația era critică.

În schimb, rușii urmau să primească din Italia piese indispensabile pentru fabricarea aparaturii de suport în lupta cu Covid-19. Decizia i-a aparținut premierului Giuseppe Conte, care i-a dat acordul telefonic lui Vladimir Putin pe loc, fără să se consulte cu altcineva, atunci când rusul și-a oferit serviciile. Imediat după aceea, numeroși politicieni italieni au avut o reacție negativă față de această înțelegere.

Apariția rușilor pe străzile orașele italiene a fost spectaculoasă și i-a impresionat pe admiratorii regimului dictatorial a lui Putin. Presa occidentală a bănuit atunci că e vorba de o operațiune de imagine, un PR de criză excelent, menit să îmbunătățească reputația deplorabilă a rusiei acuzată că duce un război asimetric, al dezinformării, cu Occidentul.

Până la urmă, s-a dovedit că “doctorii” și “asistentele” erau, de fapt, paravan pentru agenți secreți aflați într-un altfel de misiune. Presa italiană scrie că Moscova a strecurat spioni printre medici. Jurnaliștilor care au cerut compoziția exactă a contingentului medical rus, guvernul italian le-a răspuns că este vorba despre „informații clasificate drept confidențiale”.

O sursă apropiată misiunii ONU care a investigat atacurile chimice din Siria a declarat cotidianului „La Stampa” că „majoritatea celor trimiși în Italia sunt membri GRU (n.r. – serviciul secret militar rusesc). Rusia a folosit fără îndoială această ocazie pentru a efectua anumite operațiuni de informații”.

Cum-necum, în Italia au ajuns ofițeri ruși care, până de curând, fuseseră în Siria, unde-l ajutaseră pe Bashar Al-Assad să nimicească opoziția – inclusiv prin atacuri chimice.

Sursa : Ziaristii.Com

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here