S-a anunțat decizia coaliției PSD-PNL pentru comasarea alegerilor

0
31

Alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate, anunță Nicolae Ciucă. Pentru europarlamentare va exista o listă comună a PSD și PNL, iar pentru locale liste separate.
Alegerile astrfel comasate vor fi organizate pe data de 9 iunie.

Liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, anunţă, miercuri, într-o conferinţă de presă comună decizia luată cu privire la comasarea alegerilor.

Cei doi preşedinţi au sosit împreună în sala sala Nicolae Bălcescu din Palatul Parlamentului, însoţiţi de principalii lideri ai celor două formaţiuni. Aceştia s-au aşezat în primele rânduri, în general alterând – PNL, PSD.

„Suntem în faţa dumneavoastră pentru a prezenta decizia finală a coaliţiei referitor la modul în care se vor desfăşura alegerile auroparlamentare şi locale, anume decizia coaliţiei de a comasa cele două rânduri de alegeri. Ciucă Decizia coaliţiei de a comasa cele două runde de alegeri. Această decizie a urmat unui proces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor, ne-am reunit apoi în coaliţie şi suntem prezenţi pentru a prezenta această decizie finala care prevede ca la nivelul alegerilor locale fiecare partid să candideze prin forţe proprii, iar pentru alegeri europarlamentare să existe o listă comună. A fost o decizie care a presupus de la sine asumarea deciziei politice, responsabilitate politică.

Românii îşi doresc stabilitate, îşi doresc linişte, îşi doresc să îşi vadă de viaţa de zi cu zi şi cred că în astfel de momente partidele să dea dovadă de un minim sacrificiu de orgoliu în ceea ce înseamnă stabilitatea ţării. Am avut în vedere tot ceea ce s-a întâmplat din 2021 când această coaliţie şi-a asumat guvernarea, reuşind să treacă România prin crize suprapuse şi să îndeplinească obiectivele din programul de guvernare, aşa cum ni l-am asumat.
PNL a mandatat executivul partiduolui să discute în coaliţie şi să agreeze această formulă de comasar ea alegerile europarlamentare şi locale, cu listă comună pentru europarlamentare şi cu listă proprie la alegerile locale.
Nu ne putem permite să fragilizăm tot ceea ce înseamnă stabilitate”, a declarat Nicolae Ciucă.

“Nu am nici o reținere de a ne angaja în acest proiect politic. Ne-am asumat o decizie politică. Să facem mai puține calcule electorale. Am dovedit și noi și PNL că putem să luăm decizii în momente dificile.
Vorbim de dezvoltarea României. Alegerile locale reprezintă interesul cel mai mare pentru că-și alege gospodarul. Nu este împotriva democrației, este un vort în plus pentru democrație.
Am decis azi să avem și o alianță electorală pentru lista de europarlamentare. Numai cele couă mari partide pot face față unui val extremist.

Este vorba de stabilitatea României, de coerență, de asdumare si de drumul României în viitor.
Acum avem două obiective la fel de importante, de a intra cu drepturi depline în Schengen și în 2026 în OECD. Nu văd nimic nedemocrativc să-ți asumi.
Putem vorbi că pentru prima oară avem un deficit egal cu investițiile. România este în diurecția corectă. Trebuie și o voință și o asumare politică.
Eu am sentimentul că am făcut ce e mai bine pentru țara mea. De aceea am hotărât în afară de alianță și comasare, în cursul lunii septembrie să avem alegerile prezidentiasle, 1 15, 8 22 sau spre sfaârșitul lunii septembrie.
Atunci încep școlile, deci probabil că cel mai bine ar fi varianta 8-22 septembrie..
Data de 8 decembrie perntru alegerile generale.
Nu văd nimic neobișnuit ca predarea să se facă într-un mod normal între fostul și viitorul președinte.
Așa cum am făcut și la rotativă, cu 2-3 luni înainte”, a spus Marcel Ciolacu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.