S-au redeschis cluburile sportive scolare si liceele cu program sportiv

0
23

Ieri au fost reluate activitatile sportive (antrenamente/participare la competitiile oficiale) in cadrul cluburilor sportive scolare si al liceelor si scolilor gimnaziale cu clase cu program sportiv.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit cadrul pentru reluarea activitatilor, cu respectarea prevederilor Ordinului comun dintre Ministerul Tineretului si Sportului si Ministerul Sanatatii nr. 619/1077 din 12.06.2020.

“Ma bucur ca putem sa facem acest anunt, al reluarii activitatilor in unitatile de invatamant cu program sportiv integrat si suplimentar, intrucat sportul detine un rol esential in dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri.

Au fost multe discutii referitoare la acest subiect, insa deciziile noastre au avut tot timpul in prim-plan siguranta copiilor. De aceea, sunt increzatoare ca, in urma acestui dialog deschis cu Ministerul Tineretului si Sportului, se vor concretiza cateva proiecte importante pentru tinerii care vor sa faca sport, pe care le vom anunta curand.”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii.

“Doresc sa multumesc Ministerului Educatiei si Cercetarii si doamnei ministru, Monica Anisie, pentru deschiderea si intelegerea pe care ne-au aratat-o. Deschiderea CSS-urilor si a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbatute subiecte in ultima perioada cu oamenii din lumea sportului si ma bucur ca am reusit acum sa facem si acest pas!

Sunt sigur ca si colegii de la Ministerul Educatiei si Cercetarii vor reusi sa gestioneze foarte bine aceasta situatie, la fel de bine cum au reusit sa organizeze desfasurarea in siguranta a examenelor de evaluare nationala si bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit sa ii avem alaturi de noi la discutia de astazi si pe reprezentantii catorva federatii sportive nationale, pentru a exista acel dialog constructiv care sa ne ofere si solutii, dar si viitoare parteneriate legate de competitiile sportive scolare.

Ma bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educatiei si Cercetarii si, fara a exagera, doresc sa spun ca, in ceea ce priveste relansarea sportului de masa in Romania, Ministerul Educatiei si Cercetarii este principalul nostru partener. Cresterea numarului orelor de sport si a numarului celor care fac sport, precum si crearea unor competitii sportive atractive, care sa implice cat mai multe scoli si elevi de diferite varste, reprezinta pariul nostru, al celor doua ministere”, a declarat Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here