Sanctiuni dupa duelul dintre CSU si FCU! 10 suporteri au fost interziși pe stadioane

0
179

Aseara a avut loc partida dintre CSU Craiova si FCU Craiova. Echipa antrenata de Nicolo Napoli a castigat cu 2-0 iar in urma evenimentelor din tribune s-a lăsat cu sancțiuni și amenzi din partea Jandarmeriei Craiova, întrucât suporterii ambelor echipe au reușit să introducă în stadionul „Ion Oblemenco“ materiale pirotehnice.
Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13 suporteri, organizatorul, cât și firma de pază cu amenzi în valoare totală de 28100 lei. Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Iată cum sună comunicatul Jandarmeriei:

„Sancțiuni aplicate de jandarmi la meciul de fotbal CSU Craiova – FCU Craiova
În urma meciului de fotbal dintre CSU Craiova – FCU Craiova , Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a sancționat contravențional 13 suporteri, organizatorul, cât și firma de pază cu amenzi în valoare totală de 28100 lei. Zece suporteri au primit și sancțiunea complementară de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.

Suporterii au fost sancționați pentru că au aruncat cu obiecte pirotehnice către alte persoane pe timpul afluirii la stadion, au aruncat în direcția suprafeței de joc cu obiecte, și-au ascuns fața cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea și au încercat să pătrundă în arenă sportivă fără documente de acces.

Organizatorul a fost sancționat contravențional, pentru că nu a luat toate măsurile necesare efectuării unui control riguros al persoanelor la intrarea în arena sportivă. Iar firma de pază pentru nerespectarea de către personalul de ordine și siguranță, în incinta arenei sportive, a obligațiilor prevăzute în planul de acțiune.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

Pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv, Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova a luat măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării meciului de fotbal, aflându-se în imediata apropiere a stadionului.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea tuturor celor care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun“, a notat Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here