Şase bărbaţi arestaţi preventiv pentru că au racolat şi exploatat sexual, în Craiova, şapte fete

0
188

Şase bărbaţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru că au racolat şi exploatat sexual, în Craiova, şapte fete dintre care două minore. Acestea erau recrutate prin metoda „loverboy”. Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut percheziţii în Craiova şi comuna Bucovăţ găsind, printre altele, trei pistoale şi zeci de arme albe.

“La data de 02.11.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a șase inculpați, dintre care unul minor, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori în formă continuată și trafic de persoane în formă continuată.

În cauză s-a reținut că, pe parcursul anului 2022, inculpații au recrutat, profitând de starea lor de vulnerabilitate, în scopul exploatării sexuale, 7 persoane vătămate, dintre care două minore, pe care le-au determinat, prin recurgerea la acte de violență, să practice prostituția, pe raza județului Dolj.
Au fost puse în executare 7 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate mai multe sisteme informatice şi medii de stocare a datelor, 3 pistoale de tip airsoft, 20 de arme albe (cuţite, săbii, macete, bastoane telescopice, topoare), precum și alte probe și mijloace de probă.
În cursul zilei de 03.11.2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a admis propunerea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova și a luat măsura arestării preventive a celor 6 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Persoanele vătămate au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.”,se arata in comunicatul emis de DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, mai multe persoane sunt bănuite că, în cursul anului 2022, prin metoda ,,loverboy”, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe fete, cinci majore şi două minore, în municipiul Craiova, în apartamente închiriate în sistem hotelier.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit şi ridicat, sisteme informatice şi medii de stocare a datelor, trei pistoale de tip airsoft şi 20 de arme albe (cuţite, săbii, macete, bastoane telescopice, topoare).

13 persoane au fost conduse la audieri, iar, în baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, faţă de şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 și 22 de ani, toţi din judeţul Dolj, acuzaţi de trafic de persoane și trafic de minori.
1

2

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here