Scandalul UBER ia proportii .. Alianța Internațională a Lucrătorilor din Transporturi bazate pe aplicații cer guvernelor sa ia masuri !

0
195

Publicatia britanica The Guardian publica sinteza a 124.000 de documente confidentiale continand in special mesaje intre directorii companiei americane Uber, privind expansiunea la nivel global dintre 2013 si 2017.

Ancheta a fost impartasita si publicata concomitent de BBC, The Washington Post, Le Monde si alte 37 de publicatii din intreaga lume.

Alianța Internațională a Lucrătorilor din Transporturi bazate pe aplicații cer guvernelor din întreaga lume să numească comisii de anchetă, să organizeze audieri Congresului/parlamentare, să constituie comitete ale reprezentanților aleși și să execute alte metode instituționale pentru a trage Uber și alte companii de aplicații la răspundere.

Va prezentam intregul comunicat:

“Dezvăluirea recentă a mii de memorii și e-mailuri cu privire la operațiunile interne ale Uber dezvăluie partea urâtă a industriei de transport bazate pe aplicații, care a compromis standardele legale și etice pentru a câștiga cotă de piață. În calitate de afiliați ai unei federații globale de șoferi bazați pe aplicații care lucrează pentru Uber și alte companii de transport pe platforme, suntem uniți și cerem legiuitorilor să ia măsuri împotriva Uber, o companie care a încălcat legile în mod intenționat, a pus vieți în pericol prin nerespectarea flagrantă a siguranței. șoferii și pasagerii și continuă să opereze în moduri periculoase și insensibile.

Aceste dezvăluiri nu sunt o surpriză. Șoferii au văzut aceste practici periculoase ale liderilor corporativi de ani de zile. „Nu sunt șocat de ceea ce a fost dezvăluit de fișierele Uber. Am experimentat asta în fiecare zi, așa că de ce aș fi surprins. Dacă simt ceva când citesc toate detaliile, este pur și simplu că sunt și acum îngrozit de numărul de oameni care au participat și au continuat să participe la această încălcare penală a drepturilor lucrătorilor și a oamenilor obișnuiți”, a declarat Shaik Salauddin, de la Federația Indiană a Muncitorilor din Transporturi bazate pe aplicații (IFAT), afiliată IAAATW în India.

Uber nu a făcut nicio ruptură cu misiunea originală și periculoasă evidențiată de aceste fișiere: aceștia încă funcționează încălcând legile, riscând viețile șoferilor și pasagerilor, totul pentru a câștiga cotă de piață. Nu există niciun Uber refăcut. Uber a încercat de mult să spună că nu suntem Uberul din primele zile, dar chiar și o examinare superficială a ceea ce face Uber în prezent șoferilor săi arată clar că continuă practicile menite să exploateze brutal șoferii cu salarii sub minime. și condiții de muncă nesigure.

Uber trebuie să fie tras la răspundere pentru suferința umană pe care le-a provocat deja prin modelul său ilegal de afaceri: în orașe din întreaga lume – – de la New York la Mumbai și nu numai – – nenumărați șoferi s-au sinucis, au intrat în depresie și au ajuns să aibă datorii. Pe lângă suferința umană, au existat daune ireparabile sistemelor de transport urban și economiilor urbane prin actele distructive ale unei companii care fură șoferii și pasagerii, care operează în afara legii. Cerem guvernelor din întreaga lume să numească comisii de anchetă, să organizeze audieri Congresului/parlamentare, să constituie comitete ale reprezentanților aleși și să execute alte metode instituționale pentru a trage Uber și alte companii de aplicații la răspundere.Un astfel de proces nu numai că ar asigura responsabilitatea publică, ci ar pregăti terenul pentru implementarea unei infrastructuri de reglementare adecvate care ar ridica standardele de muncă pentru șoferi și siguranța pentru toți.

Fără mai multe oferte care vând drivere: documentele scurse dezvăluie un model sistematic de lideri politici, savanți și factori de decizie compromisi. Un astfel de model de compromis este la fel de valabil și pentru numeroase sindicate și alte organizații care au vândut șoferi și au oferit acoperire Uber. Îndemnăm mișcarea muncitorească să se unească în jurul celor mai înalte standarde de muncă și să pună capăt sindicatelor companiei galbene și tuturor activităților de acest gen care scad standardele de muncă. „Nu mai există niciun secret. Ne așteptăm ca Uber să-și continue să-și acopere imaginea, dar actorii din guvern, universități, mișcarea muncitorească și grupurile de gândire sunt la fel de vinovați. Acest lucru trebuie să se termine. O mișcare sindicală unificată care își stabilește Obiectivele celor mai înalte standarde pentru lucrători vor câștiga această luptă”, a declarat Damaris Gordon de la ACOPLADES, afiliat IAATW din Panama.”

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here