Schimbare majora asteptata de toti soferii! Politele RCA vor putea fi aratate si pe telefon!

0
31

Politele RCA vor putea fi prezentate si in format electronic, pe telefon, dupa ce modificarile in acest sens vor aparea in „Monitorul Oficial”.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, in sedinta de miercuri, modificarea si completarea normei privind asigurarile auto din Romania in ceea ce priveste articolul care reglementeaza dovada incheierii asigurarii RCA, informeaza Mediafax.

Astfel, dovada incheierii asigurarii RCA o constituie:

– polita de asigurare RCA si contractul RCA emise de catre asiguratorul RCA, pentru perioada de valabilitate inscrisa, prezentate pe suport hartie sau in format electronic

– dovada asigurarii de raspundere civila a vehiculelor, eliberata de asiguratorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul Romaniei si numai pentru perioada mentionata in aceasta, sau polita de asigurare de frontiera pentru vehiculele inmatriculate/inregistrate in afara Spatiului Economic European si a Confederatiei Elvetiene, prezentata pe suport de hartie sau in format electronic.

De asemenea, a fost introdusa o alta reglementare care stipuleaza faptul ca dovada incheierii asigurarii RCA o constituie si informatia rezultata din interogarea bazei de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei, prin care se certifica existenta unui contract RCA valabil la data interogarii.

Modificarile intra in vigoare in termen de trei zile de la data publicarii acestora in „Monitorul Oficial” al Romaniei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here