Scoala Gimnaziala Bucovat : Lansarea si derularea proiectului “Pachetul cu Sanatate”

0
10

Școala Gimnazială Bucovăț are plăcerea să anunțe lansarea și derularea proiectului “Pachetul cu sănătate”.  Acest proiect a fost propus  de către școală, spre finanțare, la apelul de proiecte lansat în luna mai de către Start ONG. 

“Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediul, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.”

Proiectul școlii noastre, Pachetul cu sănătate, presupune distribuirea a peste 300 de plăsuțe cu produse de igienă personală, pentru fiecare elev al școlii, de la ciclul pre-primar, primar și gimnazial. Fiecare plăsuță conține șervețele umede și uscate, prosopel, săpun, pastă de dinți și periuță de dinți.

Echipa de proiect a mai câștigat, pentru școală, produse de curățenie și dezinfectanți, întregul buget fiind de 11.895 lei. 

Scopul acestui proiect este  asigurarea unui mediu sigur și sănătos, atât în spațiul privat al elevului, de acasă, cât și pentru spațiul educativ. Elevii trebuie să se simtă în siguranță și să vină către școală cu încredere.

Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Bucovăț care au format echipa de proiect, Voicilă Adriana, Răducă Cristian și Muscalagiu Mihaela, alături de Pascu Dorin, directorul unității școlare, s-au mobilizat și au depus proiectul chiar dacă în această  perioadă cursurile au fost suspendate. În cadrul acestui proiect, “Pachetul cu sănătate”, pe lângă distribuirea produselor  atât de necesare elevilor și famiilor lor, au mai fost derulate următoarele activități:

  • Expoziție de lucrări plastice realizate de elevii școlii și trimise cadrelor didactice prin intermediul aplicației Whatsapp, expoziție care poartă denumirea “Spune Stop Epidemiilor”.
  • Distribuirea de pliante informative “Să rămânem sănătoși. Reguli de igienă.”
  • Lecție informativă despre normele de igienă și modul de evitare a răspândirii epidemiilor.
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here