Se fac pasi importanti pentru inca un Sistem Antigrindina in Dolj! Vizate sunt localitatile Dabuleni, Calarasi, Bechet si Ostroveni

0
365

Zilele trecute grindina a distrus peste 70% din culturile agricole din localitatile Dabuleni, Calarasi, Bechet si Ostroveni . 

Directorul ANIF, filiala Dolj, ing. Veta Păsculescu a avut cateva intalniri la Bucuresti cu domnul Ministru al Agriculturii, domnul Adrian Oros care vine in sprijinul zonei afectate : Dabuleni, Calarasi, Bechet, Ostroveni si  promoveaza proiectul SISTEM DE RACHETE ANTIGRINDINA.  Veta Pasculescu a mentionat ca la finele lunii Proiectul va fi aprobat, urmand in perioda urmatoare sa inceapa amplasarea lansatoarelor si conectarea lor la Sistemul de radar Meteo,astfel incat anul viitor sa fie functional.

Astazi a avut o intalnire  cu domnul Ministru Secretar de stat Gheorghe Ștefan, în subordinea caruia se află Sistemul Antigrindină ..

Gheorghe Stefan a prezentat un proiect pentru anul viitor in care se vor aduce 9 centre de lansare care sa acopere zona afectata de grindina .

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here