Se schimbă gazonul de pe stadionul din Craiova

0
255

Primăria Municipiului Craiova va înlocui suprafața de joc de la stadionul de fotbal după festivalul care va avea loc pe arena din Bănie, la sfârșitul lunii august.

Primăria Craiova a lansat deja procedura de achiziție a lucrărilor de înlocuire a gazonului hibrid de la Complexul Sportiv – Stadion de Fotbal, denumirea din acte a arenei „Ion Oblemenco“.

Suprafaţa de joc a fost schimbată ultima dată în octombrie 2021 şi a costat 650.000 de euro, bani plătiţi tot din bugetul local. Și de aceasta data sunt pregătiți 600.000 de euro pentru înlocuirea gazonului, bani care se adaugă la cei 443.000 de euro plătiți pentru promovarea „Craiova IntenCity“ și la milionul de euro pentru scenă și toate serviciile conexe, inclusiv partea de protejare a gazonului.

„Complexul Sportiv Craiova – Stadionul de Fotbal are o capacitate de aproximativ 31.000 locuri, fiind o construcție semiacoperită (tribune acoperite), fără sistem retractabil de acoperire a suprafeței de joc, fără pista de atletism pe marginea suprafeței de joc. Are o suprafață gazonată de 8.036 mp gazon hibrid pentru suprafața de joc și încă 2.000 mp gazon artificial montat pe marginea suprafeței de joc. Conform normelor de joc, stadionul se încadrează la o suprafață efectivă de joc cu următoarele dimensiuni: 105 x 68 m.

La ora actuală, gazonul hibrid pentru stadioanele de fotbal este soluția care oferă o stabilitate mai mare a terenului de fotbal și contribuie și la creșterea numărului de ore utilizate, la dezvoltarea unei suprafețe de joc cu o rezistentă mai buna și și cu o scădere a factorilor de risc care determină degradarea gazonului, în special în condiții de vreme nefavorabilă. Datorita creșterii numărului de evenimente desfășurate începând cu acest an, pe stadionul de fotbal din incinta Complexului Sportiv Craiova, gazonul existent având o recomandare de a fi folosit la evenimente cu o durata de 110 minute/eveniment după care îi este necesara o perioada de cel puțin 15 zile refacere, Autoritatea Contractanta este interesata sa execute lucrările de înlocuire a 8.036 mp gazon hibrid, conform cerinţelor caietului de sarcini nr.113356/22.06.2022. Obiectul prezentei proceduri de achiziții îl reprezintă realizarea lucrărilor de înlocuire a gazonului hibrid existent, astfel încât la finalizarea lucrărilor suprafața de joc din Complexul Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal să se prezinte la standardele impuse atât de catre Federația Română de Fotbal, cât și de către U.E.F.A. pentru desfășurarea meciurilor de fotbal, atât din campionatul intern de Liga 1, cât și a meciurilor internaționale inter- cluburi, dar și ale echipei naționale de fotbal ale României.

Termene pentru depunerea/ raspunsul la solicitarile de clarificari/informatii suplimentare: A. In conformitate cu prevederile art.160 alin.(1) din Legea nr. 98/2016 cu modificarile si completarile ulterioare, termenul limita pana la care orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificari sau informatii suplimentare in legatura cu documentatia de atribuire este de 9 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor. B. În conformitate cu prevederile art. 160 alin. (2) din Legea nr. 98/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, autoritatea contractanta va transmite raspunsul consolidat formulat la solicitările de clarificari/informatii suplimentare în a 6-a zi înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor, în măsura în care sunt transmise în termenul precizat.”,se arata in descrierea din procedura de achizitie..

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here