Șefa ANM : Urmează 4 zile de foc în România. Următoarea lună va fi de foc!

0
155

Șefa ANM, Elena Mateescu, a raportat, în ședința organizată de premierul Nicolae Ciucă cu prefecții și autoritățile locale sau centrale, faptul că în următoarele 4 zile vom avea cod portocaliu și cod galben de căldură în mare parte din țară. De asemenea, prognoza pe următoarele 4 săptămâni ne arată că acest val de căldură se va menține la cote înalte.

”Va fi emis la ora 10 avertizarea meteorologică, având în vedere că vom avea cod portocaliu și cod galben în zona de vest, sud-vest și în sudul țării.

Vorbim de temperaturi care vor fi la 39-40 de grade, iar temperaturile minime nu vor scădea sub 22 de grade.

Pentru ziua de duminică extindem codul portocaliu de căldură pentru zona de sud a țării. Maximele vor ajunge la 40 de grade, iar nopțile vor fi tropicale.

Avertizarea meteo de cod portocaliu și cod galben rămâne în vigoare, iar pentru zilele de duminică și luni se vor menține temperaturile foarte ridicate.

Semnalul pentru luna următoare conform prognozei actualizate ne arată că se va menține vremea foarte caldă, ceea ce va adânci seceta pedologică.

Pentru ziua de duminică, în partea de nord a țării, în a doua parte a zilei, sunt așteptate furtuni cu aspect de vijelie.”, a spus Elena Mateescu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here