Seful DNA spune pe sleau ca PSD a actionat in interesul infractorilor

0
11

Procurorul sef al DNA, Crin Bologa, a declarat intr-un interviu pentru PressHub ca majoritatea PSD-ALDE-UDMR a incercat sa modifice codurile penale „in detrimentul oamenilor cinstiti”. Nicio alta mare publicatie sau televiziune de stiri nu a preluat pana acum aceste declaratii ale sefului DNA.

„Nu s-a reusit modificarea drastica (a codurilor penale)  in detrimentul persoanelor vatamate si a cetatenilor cinstiti a acestor coduri”, a spus Bologa, explicand cum a fost afectata activitatea DNA de atacurile politicienilor si ale inculpatilor.

„Intr-adevar in ultima perioada activitatea DNA a avut de suferit. A avut de suferit, cred eu, si din cauza atacurilor unor persoane cercetate sau condamnate in dosarele DNA, atacuri lansate atat impotriva Directiei, cat si impotriva procurorilor, in mod individual. Acest lucru a facut ca activitatea procurorilor sa nu mai fie facuta cu acelasi entuziasm ca si in anii precedenti, in momentul in care lupta anti-coruptie era sustinuta, cel putin declarativ, de toate institutiile statului”, a spus Crin Bologa.

„In ultimii ani, activitatea DNA a fost atacata si de persoanele cercetate, de cele mai multe ori pe nedrept, si, in plus, nici alte institutii n-au excelat in a sprijini lupta impotriva coruptiei, ceea ce a dus la descurajarea activitatii procurorilor”, a mai spus seful DNA.

Crin Bologa a spus apoi pe sleau ca majoritatea PSD din Parlament a actionat in interesul infractorilor.

„In anii trecuti au fost afectate legile justitiei, s-a incercat masacrarea Codului penal si a Codului de procedura penala. Nu s-a reusit modificarea drastica in detrimentul persoanelor vatamate si a cetatenilor cinstiti a acestor coduri, dar in schimb s-a reusit modificarea legilor justitiei, celor privind statutul procurorilor si judecatorilor”, a subliniat Bologa.

El a aratat apoi cum a afectat si CCR activitatea DNA.

“Dezincriminarea totala a tentativei de abuz in serviciu, impreuna cu toate celelalte date, au facut ca DNA sa dea solutii de clasare in aproape 800 de dosare cu prejudicii de sute de milioane de euro. Dosare care, daca CCR nu intervenea, ajungeau in judecata“, a declarat Bologa.

Valoarea prejudiciilor create statului prin clasarea acestor dosare este de 426 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here