Siegfried Mureşan, către europarlamentari: Cetăţenii ţării mele au ieşit în stradă contra corupţiei. În frig, iarna, în căldură, vara

0
14

Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European responsabil pentru bugete, a avut o intervenţie la dezbaterea din plenul PE privind condiţionalitatea referitoare la statul de drept în contextul Cadrului Financiar Multianual 2021 – 2027 şi al instrumentului „Next Generation EU”.

Eurodeputatul a fost vocea celor prezenti in strada la protestele impotriva coruptiei..

„Dragi colegi, în urmă cu trei ani, cetăţenii ţării mele, România, au ieşit în stradă pentru a apăra statul de drept, pentru a lupta împotriva corupţiei, cerând o justiţie puternică şi independentă. În frig, iarna, în căldură, vara. Au făcut asta cu steagul european în mâini şi vă pot spune că a fost unul dintre cele mai mândre momente ale mele ca cetăţean român şi ca cetăţean european.

Oamenii din stradă cereau un rol puternic al Uniunii Europene în apărarea valorilor europene. Şi, dragi colegi, vă spun în seara asta că acum este momentul să răspundem solicitărilor cetăţenilor europeni.

Aşteptăm de la noi să susţinem valorile europene. De ce acum? Pentru că suntem pe punctul de a adopta bugetul Uniunii Europene pentru următorii şapte ani şi vom adăuga la acesta, pe bună dreptate, un Mecanism de redresare al Uniunii Europene în valoare de 750 miliarde de euro. Vom cheltui mai mulţi bani ca oricând şi cu cât cheltuim mai mulţi bani, cu atât trebuie să fie mai bun controlul acestora. Acum este momentul să inventăm un mecanism clar în ceea ce priveşte statul de drept, legat de fondurile europene.

Cum ar trebui să fie? Ar trebui să fie clar, ar trebui să fie obiectiv, ar trebui să trateze toate ţările în mod echitabil şi ar trebui să trateze toate statele membre în mod egal. Nu ar trebui să fie politic, ar trebui să fie eficient, nu ar trebui să fie «diluat»

Asta este ceea ce solicităm. Există o majoritate clară în favoarea acestui lucru în Parlamentul European. Domnule Roth, haideţi să începem negocierile pe acest subiect fără alte întârzieri. Noi avem o poziţie în acest sens de 1 an şi jumătate. Haideţi să oferim rezultate acum.” a declarat Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al Grupului PPE din Parlamentul European..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here