Siegfried Mureșan : Reforma nu mai poate rămâne doar un cuvânt gol. Riscăm să pierdem bani din PNRR

0
133

Eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan consideră că România riscă să piardă bani din PNRR dacă nu face reforme și nu-și îndeplinește angajamentele. Reformele nu se pot face fără o majoritate parlamentară pro-europeană, susține Mureșan.

Declarațiile au fost făcute la RFI. Siegfried Mureșan a spus că România ar putea primi avansul din PNRR în cel mult opt săptămâni.

Totuși, dacă nu realizează reformele promise, Guvernul ar putea fi obligat să returneze banii primiți, a avertizat Mureșan.

„Acum, în cadrul implementării PNRR, reformă nu mai poate rămâne doar un cuvânt gol, fără conținut. Reforma trebuie să devină o serie lungă de inițiative legislative, adoptate, trecute prin Parlament și implementate, cu rezultate concrete în realitate. Altfel și vreau să fiu foarte clar, riscăm să pierdem bani din PNRR, să nu absorbim toți banii ce ne stau la dispoziție și chiar să fim obligați să returnăm CE bani pe durata programului, dacă nu ne îndeplinim angajamentele. Banii din PNRR vin cu totul altfel decât celelalte fonduri europene cu care am fost obișnuiți, unde banii veneau la finalizarea lucrării, construiai podul, depuneai documentația, podul era construit și lucrarea îți era decontată. Aici, banii vin altfel, mecanismul este diferit”, a explicat europarlamentarul PNL.

Siegfried Mureșan a mai spus că pentru realizarea reformelor este nevoie de o majoritate parlamentară stabilită.

„Nu sunt nici lider de partid, nici lider al coaliției de guvernare și nici analist politic, de aceea nu sunt persoana potrivită pentru a vă putea răspunde la această întrebare. Vă pot spune doar un lucru: este nevoie de o majoritate clară, transparentă, la vedere, pro-europeană, care să susțină aceste reforme, în spirit european. E clar că lipsa unei majorități clare, hotărâte, pro-europene va face dificilă, chiar imposibilă implementarea acestor reforme”, a precizat Mureșan.

PNRR al României a fost aprobat luni și are o valoare de aproape 30 de miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here