Singurul Deputat de Dolj care ia atitudine impotriva Presedintei Ungariei !

0
133

Deputatul USR, Daniel Gheba, a fost singurul din Dolj care a avut o pozitie publica fata de Presedinta Ungariei.

Preşedintele Ungariei, Novak Katalin, a declarat că maghiarii din Transilvania nu pot contribui la prosperitatea Ungariei şi a României decât păstrându-şi identitatea.

Daniel Gheba si-a exprimat pe reteaua de socializare parerea despre actiunea acesteia :

„Recenta vizită a Katalinei Novak, președintele în exercițiu al Ungariei, petrecută weekend-ul trecut în Transilvania a fost o mostră de atitudine anchilozată într-un trecut demult depășit și neconform cu realitățile europene actuale. Am preferat să nu comentez la cald, să o fac după ce reverberațiile vizitei s-au terminat.

O primă gafă diplomatică a fost afirmația permanentă că se află în Transilvania. Deși, vizita a fost privată, faptul că ești oficial statal nu îți permite să ignori faptul că ești în România, iar provincia transilvană este parte a teritoriului acestui stat. Prin gesturile sale provocatoare și prin atitudinea afișată( escaladarea masivului Piatra Secuiului, județul Alba și poza cu borna vopsită in steagul Ungariei, declarațiile publice că ea este reprezentanta tuturor maghiarilor, amenințările voalate), Ungaria a demonstrat că rămâne prizoniera unor ficțiuni istorice înmormântate în secolul XX.

Unul dintre articolele dreptului internațional preluat de Uniunea Europeană ca parte fundamentală a legislației acesteia stipulează:” Un stat nu poate sa își aroge drepturi de orice fel în raport cu cetățenii altui stat” . România respectă acest principiu, dar Ungaria?!” a scris Daniel Gheba pe reteaua de socializare.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here