Situatie critica in Ramnicu Valcea ! Incidenta a ajuns la 4,69! Scolile sunt in scenariul rosu..

0
185

Scolile din orasul Ramnicu Valcea, unde rata incidentei cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 14 zile este de 4,69 la mia de locuitori, au fost trecute in scenariul rosu de functionare, iar restaurantele care functioneaza in interior au fost inchise.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Valcea, rata de incidenta cumulata a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori in 14 localitati din judet: Titesti-5.53, Ramnicu Valcea- 4.69, Baile Govora- 4.06, Pietrari- 3.73, Bunesti- 3.62, Vladesti- 3.60, Calimanesti- 3.53, Daesti- 3.49, Bujoreni- 3.34, Stoenesti- 3.27, Milcoiu- 3.22, Baile Olanesti- 3.15, Olanu- 3.10 si Sirineasa- 3.09.

In aceste localitati sunt interzise functionarea cinematografelor si institutiilor de spectacole, organizarea de evenimente private, activitatea cu publicul in cazul restaurantelor, cafenelelor din interiorul cladirilor si activitatea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc.

„Membrii CJSU Valcea au hotarat sa mentina obligativitatea purtarii mastii de protectie in spatiile publice deschise din tot judetul de catre persoanele adulte si copiii de peste 5 ani”, se arata in comunicat.

Citeste si ...  Valcea : JANDARM MORT DUPĂ CE S-A ARUNCAT DE LA BALCON

Potrivit hotararii adoptate de CJSU, toate unitatile scolare din localitatile cu incidenta mai mare sau egala cu 3/1000 de locuitori, vor trece in scenariul rosu, care presupune efectuarea cursurilor exclusiv online. „In total, din cele 408 unitati de invatamant din judetul Valcea, 140 vor functiona pe scenariul galben si 113 vor functiona pe scenariul rosu, pe langa scolile din localitatile cu incidenta de peste 3/1000 de locuitori fiind si opt unitati scolare care au confirmate cazuri de imbolnavire fie in randul elevilor, fie in randul cadrelor didactice si care din motive de siguranta sanitara au solicitat trecerea la cursurile exclusiv online”, au mai transmis reprezentantii Prefecturii.

„Cifrelele sunt ingrijoratoare, dar la noi nu mai este vorba doar de cifre. Adevarata oglinda a situatiei in care ne aflam nu o gasim in rapoartele DSP, ci in spitalele din judet. Intelegem ca virusul nu pleaca nicaieri, ca mai devreme sau mai tarziu majoritatea vom trece prin aceasta viroza, ca economia trebuie sustinuta, ca viata trebuie sa mearga inainte. Cu toate acestea, in momentul in care numarul de imbolnaviri este atat de mare, iar rata de raspandire este atat de ridicata incat cazurile severe isi gasesc cu greu un loc la ATI, trebuie sa tragem un semnal de alarma. Este nedrept fata de cei care se lupta pentru o gura de oxigen, sa refuzam purtarea mastii”, a declarat prefectul Sebastian Fartat.

Citeste si ...  Bringo își extinde rețeaua națională cu 5 noi orașe

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy
Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here