Situatie epidemiologica Dolj : 2.734 de persoane izolate la domiciliu, 236 de persoane aflate in carantina si 22 persoane au iesit din carantina.

0
50

Astazi 23.03.2020, ora 9.00, situatia epidemiologica a judetului Dolj se prezinta astfel: 2.734 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 236 de persoane se afla in carantina, 22 persoane au iesit din carantina.
Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sanatoase si nu prezinta simptomatologie specifica afectarii de catre virusul COVID-19.
In ultimele 24 de ore, fortele de ordine au verificat peste 1.600 de persoane cu privire la respectarea masurilor de izolare/carantina. Totodata, au fost verificate aproximativ 440 de societati comerciale, scopul fiind asigurarea respectarii dispozitiilor legale aflate in vigoare. Pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 15 sanctiuni contraventionale, dintre care 10 pentru nerespectarea masurilor de izolare/carantina, 2 pentru fapte de natura economica si 3 pentru alte tipuri de abateri. Valoarea sanctiunilor aplicate de oamenii legii este de peste 64.000 de lei.
De asemenea, 2 persoane au fost introduse in carantina, intrucat acestea nu ar fi respectat masura izolarii la domiciliu.
Tot in cursul zilei de ieri, politistii au intocmit un dosar penal in care desfasoara cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in declaratii.
Astfel, politistii au fost sesizati cu privire la faptul ca, la spitalul din Calafat, s-a prezentat o femeie, de 37 de ani, din localitate, impreuna cu un copil, pentru ca acesta sa fie examinat din punct de vedere medical.
Cea in cauza ar fi completat un chestionar pentru evaluarea riscului de imbolnavire cu COVID-19, precizand ca nu ar fi intrat in contact cu persoane care ar putea fi infectate.
Din verificarile ulterioare, politistii au stabilit insa ca aceasta locuieste impreuna cu mai multe persoane, fata de care fusese dispusa masura izolarii la domiciliu.
Prefectul judetului Dolj, Nicusor Rosca, face un apel la populatie sa respecte prevederile Oronantei militare nr. 2/din 21.03.2020 privind masuri de prevenire a raspandire a COVID-19.

Citeste si ...  Mihai Firica, secretar de stat în Ministerul Culturii: În condiții stricte, se pot relua producțiile de spectacol și concert în spațiu închis

Institutia Prefectului Dolj

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here