Situatie epidemiologica Dolj : 3.696 de persoane izolate la domiciliu, 334 de persoane aflate in carantina si 60 persoane au iesit din carantina.

0
97

Astazi 26.03.2020, ora 9.00, situatia epidemiologica a judetului Dolj se prezinta astfel: 3.696 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 334 de persoane se afla in carantina, 60 persoane au iesit din carantina, iar alte 769 au iesit din izolare voluntara la domiciliu.
Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sanatoase si nu prezinta simptomatologie specifica afectarii de catre virusul COVID-19.

In cursul zilei de ieri, 25 martie a.c., fortele de ordine au actionat integrat, in echipaje mixte alcatuite din politisti, jandarmi, politisti locali si militari pentru impunerea normelor legale, instituite pe perioada starii de urgenta.
Astfel, autoritatile au verificat modul de respectare a masurii de izolare in cazul a peste 2.800 de persoane si 311 societati comerciale au fost controlate din perspectiva respectarii interdictiilor instituite.

De asemenea, avand in vedere faptul ca, incepand cu ziua de ieri, au intrat in vigoare prevederile Ordonantei Militare nr. 3/2020, fortele de ordine au desfasurat activitati pentru punerea in aplicare a restrictiilor privind circulatia persoanelor. Pentru abaterile constatate, cu privire la interdictiile instituite in legatura cu circulatia persoanelor, politistii si jandarmii doljeni au aplicat peste 190 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproximativ 370.000 de lei.

Citeste si ...  Emil Mladin provoaca toti craiovenii sa doneze masti de protectie ..

Totodata, politistii de la economic au continuat verificarile care vizeaza descurajarea si prevenirea aparitiei unor practici comerciale ilicite, care sa afecteze interesele cetatenilor. Astfel, politistii au identificat un agent economic care detinea 500 de masti de protectie, fara a indeplini conditiile prevazute de lege pentru comercializarea acestora. Societatea comerciala a fost sanctionata contraventional cu amenda in cuantum de 20.000 de lei, iar cele 500 de masti de protectie au fost confiscate.

Institutia Prefectului – Judetul Dolj

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here