Situatie epidemiologica MEHEDINTI : 1.186 de persoane izolate la domiciliu si 101 de persoane aflate in carantina

0
2

In prezent, in judetul Mehedinti, se afla in carantina institutionalizata 101 persoane, iar in izolare la domiciliu 1.186 de persoane. Starea acestora de sanatate este monitorizata zilnic de catre reprezentantii Directiei de Sanatate Publica.

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne din judetul Mehedinti au verificat in data 21 martie 2020, un numar de 1.047 persoane aflate in izolare voluntara la domiciliu si 37 de unitati economice. In urma acestor verificari au fost aplícate 16 sanctiuni contraventionale, din care 8 sanctiuni pentru nerespectarea masurii de autoizolare, valoarea totala a acestora fiind de 75.000 lei.

In actiunile de verificare au fost angrenate efective compuse din 153 de politisti, 32 de politisti locali, 38 de jandarmi (3 echipaje au participat la insotirea persoanelor carantinate) si 4 politisti de frontiera. De asemenea, a fost aplícata o sanctiune contraventionala unei unitati economice pentru nerespectarea Ordonantei Militare, in valoare totala de 1.000 lei..

Totodata echipaje ale politiei rutiere au asigurat deplasarea si insotirea a 19 autovehicule, cu 53 de persoane, care au fost plasate in carantina institutionalizata sau conduse spre destinatiile de domiciliu in vederea aplicarii masurii de izolare voluntara.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Reamintim faptul ca toate autoritatile statului (institutia prefectului, politisti, jandarmi, politisti de frontiera, pompieri, directia de sanatate publica) sunt in continua alerta pentru a preveni raspandirea COVID-19.

Prefectul judetului Mehedinti, Cristinel Pavel, face un apel la populatie sa respecte prevederile Oronantei militare nr. 2/din 21.03.2020 privind masuri de prevenire a raspandire a COVID-19.

Facebook Comments
Citeste si :   Mehedinti : O BATRANA DIN MALOVAT, DE 74 DE ANI, DATA DISPARUTA DE POLITIA DIN MEHEDINTI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here