Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor… apropiatilor

0
11

Dupa cum bine stiti, Sorin Manda si-a incheiat, la sfarsitul anului 2019, mandatul de administrator public al Municipiului Craiova, asfel ca se cuvine o privire retrospectiva asupra activitatii sale.
Va avertizez, din capul locului, ca evidentiez activitati care nu au fost in fisa postului, ceea de denota “dedicatie” si “implicare”, iar recunostinta noastra trebuie sa fie pe masura!
Ca orice manager vizionar, a intuit domeniile care aduc “plusvaloare” orasului: a ajutat marii dezvoltatori imobiliari sa-si consolideze afacerile, nu de alta, dar sa depasim si noi (dis)confortul blocurilor “ceausiste”…
► Printr-o grosolana “coincidenta“, nu l-a uitat pe “binefacatorul” fratelui sau… Va mai aduceti aminte “istoria” cu vila din strada Fratii Golesti nr. 58A, cumparata de
Iulian-Claudiu Manda la un pret “preferential”.
► City-managerul nu si-a uitat nici rudele de sange. I-a pus pe functionarii de la Urbanism “sa se miste repede” cu autorizarea construirii a doua blocuri langa stadion, pentru ca un investitor vrea sa pompeze doua milioane de euro in proiectul GECOROM SA. Si rezultatele au aparut imediat:

Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor... apropiatilor
Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor… apropiatilor

PUZ-ul din zona prevede un regim de inaltime P+4E (prin urmare, majorarea la P+5E e o derogare binevenita).
In actionariatul GECOROM SA se afla Alexandru Mandea, ruda a lui Sorin Manda (alternanta vocalica “ea”>”a”, cica ar fi o eroare la Evidenta Populatiei). Oricum, patronul GECOROM SA este fiul primarului din Vulpeni, de unde se trage si tatal admnistratorului public.
Si, inainte sa plece, city-managerul si-a lasat o coada de topor in domeniul asta ofertant: a implantat-o pe Luiza Mandea (sora lui Alexandru Mandea) inspector de urbanism:

Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor... apropiatilor
Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor… apropiatilor

Trecand peste neregulile inerente oricarui concurs “cu dedicatie” din Primarie (conditii restrictive de participare, subiecte cunoscute, lipsa de supraveghere), ursitoarele ii prevad un viitor luminos: la prima clatinare de scaune, va ajunge sefa (ca doar de-aia s-a cerut ca un amarat de inspector sa aiba formatie de arhitect!).
►Si acum vin greii… I-am lasat mai la sfarsit pe considerentul ca, in cazul lor, este nevoie de mai multe complicitati, nu numai de a subiectului.
Trecerea timpului a dovedit ca renuntarea benevola a firmei FRATII BACRIZ SRL la a mai contesta legalitatea unor HCL-uri a fost un blat cu Primaria, oamenii de afaceri iordanieni prosperand pe segmentul imobiliar.

Citeste si :   Craiova : Incepe a treia etapa de deratizare pe domeniul public din acest an
Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor... apropiatilor
Sorin Manda – peste doi ani de munca in slujba intereselor… apropiatilor

Dupa retragerea microbuzelor de pe strazile orasului – care, iata, a lasat autoritatile sa-si faca capital (cacofonie neintentionata, dar binevenita) electoral cu servicii de transport prestate cu autobuze noi – business-ul fratilor Ahmad, Mahmoud si Imad Bakri a inflorit.
Ar fi multe de detaliat, dar ne limitam la “palmares”. Dupa ce au batut palma cu Primaria, si-au asigurat intrarea in legalitate cu cel putin patru hale din zona Complexului Comercial SUCPI:


Au obtinut autorizatii de construire pentru 3 complexuri rezidentiale:

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Si-au autorizat succesiv cresterea suprafetei desfasurate pentru imobilele construite:


Si pentru ca sunt “grei”, lucreaza “macro”, in sensul ca solicita si obtin modificari de PUZ, cum ar fi cele pentru Calea Bucuresti nr. 129A sau strada Sararilor nr. 7. Tineti cont de faptul ca din afacerile fratilor Bacriz obtin beneficii arhitectii Emilian Stefarta si Bogdan Tiparu, care – iarasi ironic! – sunt si membri ai Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (pe principiul tu centrezi, tu dai cu capu’).
Nu in ultimul rand, cererile de eliberare a autorizatiilor sunt directionate, invariabil, unor inspectori “dedicati”.
P.S.: Calificativul il stabiliti Dvs. Eu astept sa-i vad activitatea de la RAT, unde urmeaza sa fie facute cumparate autobuze electrice, cu un buget de se scrie cu 9 cifre!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here