Spectacol extraordinar de teatru pentru copii la Craiova

0
144

Hai la teatru în orașul tău! Pe 30 octombrie, de la ora 11:30, în premieră pentru orașul Craiova, spectacolul extraordinar „Micuța Dorothy” al prestigioasei instituții Opera Comică pentru Copii (OCC) din București se vede la Teatru la Cinema! Unde? În Inspire Cinema din Mercur Center Craiova!

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, OCC îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole de calitate, cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare. Instituția are în palmaresul său o colecție impresionantă de premii internaționale.

„Chiar și în condiții normale sau în actualele scenarii verzi, ar fi greu de crezut că părinții copiilor din toată țara îi pot duce pe aceștia să vadă spectacolele Opere Comice pentru Copii în sălile din București ale acestei renumite instituții de cultură. Cu atât mai puțin în actualul context pandemic. Faptul că locuitorii orașului Craiova și ai localităților limitrofe pot vedea pe marile ecrane ale cinematografului Inspire Cinema din Mercur Center Craiova, spectacolul «Micuța Dorothy», marcă a uneia dintre cele mai prestigioase instituții de cultură românești dedicată spectacolelor de teatru, operă și balet pentru copii este o oportunitate oferită în premieră, exclusiv de către Teatru la Cinema”, afirmă Mihai Penișoară directorul general al Teatru la Cinema.

În perioada octombrie-noiembrie, Teatru la Cinema propune craiovenilor și iubitorilor de teatru din județul Dolj următorul calendar de spectacole de teatru pentru copii:

– 30 octombrie, ora 11:30 * Micuța Dorothy, la Mercur Center Craiova

– 06 noiembrie, ora 11:30 * Micuța Dorothy, la Electroputere Parc

– 13 noiembrie, ora 11:30 * Tom Degețel, la Mercur Center Craiova

– 20 noiembrie, ora 11:30 * Tom Degețel, la Electroputere Parc

– 27 noiembrie, ora 11:30 * Gulliver, la Mercur Center Craiova

 

Biletele pot fi achiziționate online de pe www.teatrulacinema.ro sau la casa de bilete a Inspire Cinema. Costul unui bilet pentru copii este de 14 lei, iar pentru adulți de 22 de lei.

În cadrul campaniei „Hai la teatru în orașul tău!”, compania Teatru la Cinema pune la dispoziția cinematografelor piese de teatru produse de către cele mai importante instituții teatrale românești astfel încât ele să devină accesibile publicului amator de acte de cultură de calitate. În viitorul apropiat, în portofoliul Teatru la Cinema urmează să intre și piese de teatru pentru adulți în care vor juca actori îndrăgiți precum Maia Morgenstern sau Marian Râlea.

Teatru la Cinema oferă o alternativă și iubitorilor de teatru care în actualul context pandemic nu pot fi prezenți în sala de cinema sau celor care nu au un cinematograf în orașul lor.

„În ziua și la ora proiectării în cinematografe, spectacolul va fi disponibil și online, pentru a fi vizionat de către cei care nu pot să ajungă în sala de cinema sau care nu au un cinematograf în localitate. Și, de asemenea, pentru toți românii aflați în străinătate. Singura condiție pentru a vedea un spectacol de teatru din confortul propriei locuințe va fi existența unei conexiuni la internet”, precizează Mihai Penișoară, directorul general al companiei Teatru la Cinema.

Această „democratizare” a accesului la piese de teatru de calitate este posibilă deoarece toate spectacolele Teatru la Cinema sunt disponibile și online, pe platforma de streaming www.scenatv.ro în ziua și la ora la care rulează pe marile ecrane, atât pentru românii aflați în țară, cât și pentru cei aflați în străinătate. Biletele pot fi achiziționate atât de pe www.teatrulacinema.ro cât și de pe www.scenatv.ro.

Totodată, înregistrările pieselor de teatru pentru copii și pentru adulți, operă, balet și filmele de pe www.scenatv.ro se pot accesa și pe bază de abonament, caz în care pot fi vizionate din confortul propriei locuințe, la orice oră și în orice zi.

Vă așteptăm la teatru! Vizionare plăcută!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here