SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE NEUROPSIHIATRIE CRAIOVA pierde un proces si este obligat sa repuna in functie o asistenta

0
512

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE NEUROPSIHIATRIE CRAIOVA este obligat sa repuna infunctie pe doamna TROCAN DORINA MARINELA care a fost concediata in urma incendiului dn martie 2021.
Instanta a decis sa respinga contestatia depusa de Spitalul Clinic Judetean de Neuropsihiatrie Craiova dar decizia nu este definitiva..

Instanta obligă SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE NEUROPSIHIATRIE CRAIOVA la:
– Reintegrarea contestatoarei pe postul deţinut anterior emiterii deciziei nr. 113/2021.
– Să achite contestatoarei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta, începând cu data desfacerii contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă.
– Plata către contestatoare a sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

“Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite, în parte, contestaţia formulată de contestatoarea Trocan Dorina Marinela în contradictoriu cu intimatul Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Craiova. Anulează, în parte, Decizia nr. 113/07.04.2021 emisă de intimat, în sensul înlocuirii sancţiunii disciplinare constând în desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, cu sancţiunea disciplinară constând în reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 10%, prevăzută de dispoziţiile art. 248 alin. 1 lit. c Codul muncii.

Obligă intimatul la reintegrarea contestatoarei pe postul deţinut anterior emiterii deciziei nr. 113/2021. Obligă intimatul să achite contestatoarei o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactualizate precum şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat aceasta, începând cu data desfacerii contractului individual de muncă şi până la reintegrarea efectivă.

Obligă intimatul Spitalul Clinic Judeţean de Neuropsihiatrie Craiova la plata către contestatoare a sumei de 1500 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de apel, cale de atac care se va depune la Tribunalul Dolj. Pronunţată azi, 30 mai 2022, potrivit dispozitiilor art. 402 Cod proc. Civ.” se mentioneaza pe portal.

Contactat telefonic, av. Teodorescu Ionut ne-a declarat ca instanta a luat o decizie justa si corecta raportata la probatoriu administrat in cauza.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here