Stadionul Tineretului va fi demolat în acest an. Patru constructori s-au înscris în cursa pentru obţinerea contractului de demolare a stadionului..

0
113

Legendara arenă a fotbalului din Bănie va fi pusă la pământ în acest an, după 90 de ani de existenţă.
Patru constructori s-au prezentat la licitaţia demarată de Consiliul Judeţean Dolj, proprietarul stadionului „Tineretului“, pentru desfiinţarea construcţiilor aferente bazei sportive de pe bulevardul Ştirbei Vodă.

Licitaţia a demarat în noiembrie 2022, ofertele au fost deschise pe 22 decembrie şi se află în evaluare. Patru constructori s-au înscris în cursa pentru obţinerea contractului de demolare a stadionului, cu o valoarea estimată de 1.632.736,11 lei fără TVA, adică 1.942.955,96 lei cu TVA, echivalentul a 395.000 de euro. Este vorba de Romfer Trans SRL Craiova, Mag Construct SRL Craiova, asocierea Novara T Impex SRL Craiova (lider) – SMZ Impex SRL Cluj-Napoca şi asocierea Bursa Recycling SRL, din Giurgiu (lider) – Ram-Gebaude SRL, din Ilfov, potrivit informaţiilor din SEAP.

Demolarea stadionului presupune desfiinţarea a 16 construcţii: trei vestiare, două tribune (I şi II), cinci terenuri de tenis (şi betonate şi cu zgură), terenul de fotbal, două case de bilete, un spaţiu comercial şi două cabine pentru rezerve. Plus desfiinţarea gardului împrejmuitor, a porţilor metalice şi a tabelei de marcaj.
Durata demolarii, conform graficului stabilit de proiectant, este de 5 luni de la ordinul de începere a lucrărilor.

In locul stadionului se va amenaja și un velodrom la standardele impuse de Uniunea Internațională de Ciclism. Astfel, pentru prima dată, cicliștii români de performanță vor avea un loc de antrenament pentru marile competiții europene.
În plus, complexul va avea o pistă de atletism de categoria I și alte suprafețe de joc ce vor permite desfășurarea antrenamentelor sau competițiilor pentru diferite sporturi de sală: scrimă, gimnastică, futsal, baschet, tenis, volei, box sau judo.
În proiect au fost prevăzute numeroase spații: săli de antrenament, vestiare, saună, zone de relaxare și camere pentru controlul medical, astfel încât sportivii să beneficieze de tot confortul necesar antrenamentelor în condiții moderne.
Spectatorii vor avea la dispoziție parcări, spații comerciale și zone de food&drink, dar și tribune cu o capacitate totală de peste 6.500 de locuri. Astfel, complexul sportiv va asigura condițiile necesare organizării unor evenimente sportive de mare anvergură, dar și unor spectacole artistice.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here