Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj: Centura Slatinei se deschide pe 28 iulie! Premierul PNL Nicolae Ciucă a făcut anunțul în timpul vizitei pe șantier!

0
227

Pe 28 iulie se dă în trafic centura Slatinei, cu o lungime de 21 de kilometri, adică lotul 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova-Pitești, asigurându-se astfel continuitatea cu orașele Balș și Slatina. Este o șansă uriașă pentru a atrage investitorii, având deja premisele unei infrastructuri rutiere rapide și de calitate.

Premierul României, președintele PNL Nicolae Ciucă, a făcut astăzi anunțul, în timpul unei vizite de lucru pe tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova-Pitești, la fix trei luni de la inaugurarea primilor kilometri de drum expres din România.

Interesul Guvernului pentru stadiul lucrărilor la acest obiectiv major de infrastructură rutieră este unul continuu. Preocuparea Executivului pentru acest proiect ambițios și care va decongestiona considerabil traficul, s-a văzut și cu inaugurarea primului lot de drum expres din România, când a fost dată în circulație centura din Balș. O gură de oxigen pentru șoferii care tranzitau orașul și pierdeau ore în trafic!

Lucrurile s-au schimbat, circulația este cu mult îmbunătățită și peste 7 zile se va putea circula și pe centura din Slatina, a doua jumătate a tronsonului 2 Balș – Slatina, de 21 de kilometri, și câștiga astfel timp în trafic. Este un demers care a început cu aproximativ trei ani în urmă și după ce am reușit să deschidem prima porțiune de drum expres din România, urmează alte vești bune pentru șoferi.

📌Centura Slatinei, adică a doua jumătate a tronsonului 2 Balș – Slatina, 21 km, se va deschide peste o săptămână. Astfel, în curând, șoferii vor evita complet cele două orașe în care pierdeau chiar și 90 de minute.
📌Pe tronsonul 1, Craiova-Robănești, stadiul fizic al lucrărilor a ajuns la peste 52 la sută, iar premierul a cerut mobilizare, pentru ca în trimestrul IV al acestui an, să vorbim de progrese și să fie finalizat vara viitoare.
📌În ceea ce privește tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești, Slatina-Colonești, cu o lungime de 31 km, acesta ar putea să fie finalizat la sfârșitul anului viitor.
📌 Tronsonul 4, Colonești-Autostrada A1, ce are 32 de kilometri, va începe în acest an și cel târziu în 2024 va fi finalizat.

Drumul expres Craiova-Pitești cuprinde patru tronsoane și are o importanță vitală pentru dezvoltarea economică și atragerea investițiilor în zona Olteniei. Va avea o lungime de peste 121 km și câte 2 benzi pe fiecare sens. Vor fi realizate 10 intersecții rutiere și 75 de poduri și pasaje.
#PNL
#Dezvoltăm_Doljul

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here