Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj: Fenomenul desertificarii in sudul judetului Dolj trebuie oprit – poate afecta viata a sute de mii de cetateni ai judetului nostru

0
25

Astăzi, la sediul Prefecturii Dolj ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos a susţinut o conferinţă de presă, în care a vorbit despre campania de împăduriri la nivel naţional, cu precădere la sudul ţării, în speţă Doljul, zonă intens deşertificată.

Alături de Barna Tanczos a fost, pe lângă prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, şi ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, care este şi senator de Dolj, cel de la care a plecat acest demers. Au fost în sală şi senatorul de Dolj Ştefan Stoica, şi deputatul de Dolj Nicolae Giugea, precum şi secretarul de stat în MAP, Gelu Puiu, alături şi de şefii Serviciilor deconcentrate judeţene aflate în subordinea ministerului.

”Craiova si judetul Dolj are foarte multe probleme. Dumneavoastra, cetatenii, mass -media ati aratat de foarte multe ori problema desertificarii in sudul judetului Dolj, care este o problema majora si poate afecta viata a sute de mii de cetateni din judetul nostru. Daca acest fenomen al desertificarii va continua, oamenii nu vor mai avea din ce sa traiasca – aceasta nu este o problema la nivelul judetului Dolj, ci poate fi o problema la nivel national. Pentru a rezolva aceasta problema, doua ministere trebuie sa contribuie la un plan national, si anume, ministerul Mediului, impreuna cu ministerul Agriculturii, pentru ca trebuie identificate clar acele terenuri care trebuie impadurite si alte terenuri care ar trebui ameliorate, in sensul ca – pe aceste terenuri trebuie infiintate plantatii de vita de vie, pomicultura – aceste lucruri se pot realiza prin colaborare celor doua ministere.

De asemnea, am discutat cu domnul ministru si problema poluarii, la nivelul muicipoiului Craiova si la nivelul judetului Dolj, dansul o sa faca o scurta vizita, ca am iesit din logica campaniei electorale, o sa mearga la doamna primar Olguta Vasilescu pentru o discutie foarte scurta, pentru ca stim, cetatenii au sesizat de foarte multe ori probleme legate de groapa ecologica, acum, din judet ne vin foarte multe sesizari legate de colectarea selecticva a gunoiului, modalitatea de a colecta, calitatea care este colectata. De asemenea, autoritatile locale au probleme in ceea ce priveste plata contractul de asociere cu societatile de colectare. Autroritatile locale nu trebuie sa se transforme in casierii acestor societati”, a declarat deputatul Stefan Stoica, presedintele PNL Dolj.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here