Stefan Stoica,Presedintele PNL Dolj:Respingerea candidaturii lui Flori Ovidiu Aurelian la Primaria Isalnita ramane definitiva! Tribunalul a respins apelul PSD Dolj..

0
56

Tribunalul Dolj a respins, miercuri, 12 august, apelul formulat de PSD Dolj impotriva deciziei Judecatoriei Craiova care a admis contestatia depusa de PNL Dolj si a respins dosarul de candidatura al lui Flori Ovidiu Aurelian la functia de primar al comunei Isalnita, din partea PSD.

Asadar, instanta de judecata a decis definitiv ca Flori Ovidiu Aurelian nu mai poate candida. PNL Dolj someaza public organizatia PSD Dolj sa respecte legea si regulile democratiei si sa nu mai incerce sa-si induca in eroare propriul electorat.

Reamintim ca aceasta candidatura propusa de PSD, pentru primariile din Dolj, nu este singulara, iar PNL Dolj a pregatit mai multe contestatii impotriva unor persoane declarate incompatibile prin decizii de instanta definitive si care doresc sa acceada din nou in functii publice.

O astfel de situatie este si la Poiana Mare, iar contestatia PNL Dolj prin care a solicitat respingerea dosarului de candidatura depus de numitul Vintila Marin, candidat din partea PSD la functia de primar/consilier local al comunei Poiana Mare, jud. Dolj, a fost admisa de catre Biroul Electoral de Circumscriptie Poiana Mare.

In fapt, Vintila Marin, fost primar al comunei Poiana Mare, se afla in conflict de interese, potrivit Deciziei ICCJ 6340/11.12.2019, motiv pentru care mandatul de primar al acestuia a incetat inainte de termen. Institutia Prefectului Dolj a emis Ordinul nr.65/05.02.2020 prin care a constatat incetarea de drept inainte de termen a mandatului de primar.

PNL Dolj are pregatite inca 6 contestatii impotriva unor persoane declarate incompatibile prin decizii de instanta definitive si care doresc sa acceada din nou in functii publice:
1. Mihai Cotea – fost consilier local in cadrul Consiliului Local Municipal Calafat, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 2540/14.06.2018
2. Adam Atanasie – fost primar al comunei Goiesti, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 788/12.02.2020;
3. Dica Dan Viorel – fost primar al comunei Pielesti, incompatibil, potrivit deciziei ICCJ 4729/15.10.2019
4. Dinca Dumitru – fost primar al comunei Dragotesti, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1709/28.03.2019;
5. Giurca Eugen – fost primar al comunei Salcuta, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 1652/27.03.2019;
6. Purcaru Alexandru – fost viceprimar al comunei Botosesti-Paia, incompatibil, potrivit Deciziei ICCJ 4097/23.11.2018

PNL Dolj va face toate demersurile legale pentru a impiedica vicierea alegerilor prin depunerea unor candidaturi prin care sunt incalcate decizii definitive ale ICCJ si atragem atentia reprezentantilor partidelor politice sa respecte aceste decizii si sa nu sustina candidati aflati in contradictie cu prevederile legale.

Stefan Stoica

Presedintele PNL Dolj

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here