Strategia de vaccinare anti-COVID 19 din România va fi discutată săptămâna viitoare în CSAT

0
9

Administrația Prezidențială a anunțat joi, 26 noiembrie, că strategia de vaccinare anti-COVID din România va fi discutată săptămâna viitoare într-o şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).
Președintele Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a țării pe 3 decembrie, pentru a discuta strategia de vaccinare anti-Covid

„Joi, 3 decembrie a.c., începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință”, se arată într-un comunicat transmis joi de Preşedinţia României.

Klaus Iohannis, despre cum vor fi vaccinați românii: La locul de muncă, centre fixe și mobile.

În urmă cu câteva zile, președintele Klaus Iohannis a explicat, după o ședință cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății, cum va arăta campania de vaccinare. Șeful statului a afirmat că vaccinul va fi administrat etapizat populației, la locul de muncă, în centre special amenajate și inclusiv „drive-through”.

”Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.”, a spus Klaus Iohannis, după ședința cu reprezentanții MAI, MApN și ai Ministerului Sănătății.

Şeful statului a precizat că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaţionale de profil, sunt „sigure, eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

În plus, el a reiterat necesitatea respectării măsurilor de prevenţie.

„Vaccinul anti-COVID a devenit, la ora actuală, speranţa noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viaţă normală. La începutul pandemiei a existat foarte multă incertitudine, au fost foarte multe necunoscute care au transformat lupta cu virusul SARS-CoV-2 într-o veritabilă cursă pe care am dus-o împotriva unui adversar redutabil, însă acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieşirea din această criză medicală de proporţii. Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenţie aflate în vigoare, care încep să dea rezultate, pentru că evoluţia pandemiei la noi în ţară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare”, a transmis Iohannis.

Reamintim faptul că președintele Klaus Iohannis a subliniat miecuri, 25 noiembrie, că se va vaccina public împotriva virusului COVID-19 „dacă se crede că asta ar ajuta”.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus Iohannis.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here