SUA: Vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

0
81

Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

⚠️ Important:
✅ Eficacitate – Răspunsul imun la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost comparabil cu cel al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. În plus, s-a constatat că vaccinul este eficient în 90,7% în prevenirea COVID-19 la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani.
✅ Siguranță – Siguranța vaccinului a fost studiată la aproximativ 3.100 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul și nu au fost detectate efecte secundare grave în studiu.
✅ Administrare – Schema de vaccinare primară pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani cuprinde două doze, la distanță de 3 săptămâni, dar este o doză mai mică (10 micrograme) decât cea utilizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (30 micrograme).

Comunicat FDA: https://www.fda.gov/news-events/press-announcements/fda-authorizes-pfizer-biontech-covid-19-vaccine-emergency-use-children-5-through-11-years-age

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here