Subiecte Bac 2020! Ce au avut de rezolvat elevii la Limba si Literatura Romana

0
15

Subiecte Bac 2020! Ce au avut de rezolvat elevii la Limba si Literatura Romana, conform Edu.ro. Aproximativ 155.500 candidati s-au inscris pentru sustinerea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, dintre acestia aproape 123.800 de absolventi de liceu fiind din promotia curenta, iar 31.800 – din promotiile anterioare.

Conform unor discutii de pe grupuri de profil, la profilul real ar fi picat „O scrisoare pierduta”, de Ion Luca Caragiale. Informatia nu este, insa, oficiala!

La profilul real, elevii trebuie sa scrie despre tema si viziune, in timp ce la uman, absolventii de liceu trebuie sa caracterizeze un personaj.

Subiecte Bac 2020! Ce au avut de rezolvat elevii la Limba si Literatura Romana

Examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, incepe luni cu proba scrisa la Limba si literatura romana, iar marti se va desfasura proba la Limba si literatura materna pentru absolventii de liceu din partea minoritatilor nationale.

Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, iar ultima proba scrisa din aceasta sesiune – cea la alegere a profilului si a specializarii – este programata joi.

Potrivit MEC, examenul este organizat in 1.095 centre de examen.

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 30 iunie, pana in ora 12,00. Se va face cu anonimizarea numelui si a prenumelui candidatului.

Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 16,00 – 20,00, respectiv 1 iulie, in intervalul orar 8,00 – 12,00. Acestea pot fi depuse/transmise si prin mijloace electronice.

„In aceasta situatie, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit prin mijloace electronice si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora”, precizeaza MEC.

Rezultatele finale vor fi facute publice in data de 5 iulie.

Subiecte Bac 2020! Ce au avut de rezolvat elevii la Limba si Literatura Romana, conform Edu.ro
Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fiecarui elev. Toate salile de examen au in dotare camere functionale de supraveghere video si audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidatii vor folosi numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematica si Geografie, candidatii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hartia folosita este doar cea distribuita in sala de examen, mentioneaza MEC.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here