SURSE: Nicolae Ciucă și-a depus mandatul

0
100

Biroul Executiv al PNL s-a reunit, luni seara, începând cu ora 20,00, în format de videoconferinţă pentru a discuta următorii paşi în criza guvernamentală, potrivit unor surse liberale.

Marţi, comisiile parlamentare ar trebui să-i audieze pe miniştrii propuşi în Guvernul Ciucă. Însă, chiar în debutul ședinței, premierul desemnat a anunțat că își depune mandatul, pentru că nu are majoritate parlamentară. Asta, deși Ciucă a declarat, de mai multe ori, că nu va recurge la acest gest.

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Adrian Cozma, a anunţat, luni, că Biroul Permanent Judeţean a decis susţinerea continuării discuţiilor şi negocierilor politice pentru realizarea unei majorităţi în Parlament şi formarea unui nou Guvern.

De asemenea, el a afirmat că orice amânare a rezolvării crizei politice va genera noi probleme, care îi vor afecta pe cetăţenii României, propunerea fiind ca premierul desemnat Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul.

Potrivit surselor liberale, retragerea lui Nicolae Ciucă este, de fapt, o manevră politică. Președintele Klaus Iohannis nu va apăsa „butonul nuclear” al dizolvării parlamentului, ci va face o a treia desemnare de candidat pentru funcția de prim-ministru. Acesta va fi nimeni altul decât… Nicolae Ciucă.

Propus a doua oară, Nicolae Ciucă va avea un mandat mult mai flexibil. Astfel, liberalii nu vor mai insista pe ideea unui guvern minoritar PNL-UDMR, ci vor negocia pentru o majoritate clară în Parlament. La acest moment, varianta mai probabilă este cea a unei majorități cu PSD, nu cu USR, însă Nicolae Ciucă va fi cel care va purta negocierile cu posibilii parteneri parlamentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here