Taximetristii revin maine in Piata Constitutiei.

0
18

Sute de taximetriști vor participa luni, 26 februarie, la un nou protest din Piața Constituției, din București. Printre aceștia își anunță prezența și aproximativ 50 de taximetriști din Craiova care vor ieși în stradă pentru a cere o serie de modificări legislative în ceea ce privește transportul în regim de taxi și cel alternativ.

Taximetristii craioveni vor pleca luni dimineata spre Bucuresti iar la ora 7:00 incepe protestul.

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI OPERATORILOR DE TRANSPORT ÎN REGIM DE TAXI -ANPOTRT
ASOCIAȚIA BANAT CRIȘANA- TAXI,
ASOCIAȚIA DE MONITORIZARE TAXI TRANSILVANIA
ASOCIAȚIA CLUBUL TAXIMETRIȘTILOR LIBERI DE PRETUTINDENI
ASOCIAȚIA TAXI TRANSILVANIA,
ASOCIAȚIA BANAT TAXI
ASOCIAȚIA ȘOFERILOR DE TAXI BUCUREȘTI-ILFOV
Asociații legal constituite, conform OG26/2000, coalizate în parteneriat activ, alături de CONFEDERAȚIA SINDICALĂ NAȚIONALĂ MERIDIAN, CSN MERIDIAN
Solicită:
“Eliminarea nedreptăților și dublei măsuri, create în timp, între Taximetrie și Transportul Alternativ !
Aducem la cunoștință opinei publice faptul că luni, 26.02.2024, va avea loc , în Piața Constituției din București, un protest la care vor participa peste 600 de taxiuri, atât din București cât și din țară.
Acțiunea are ca scop atragerea atenției Guvernului României, privind multiplele solicitări depuse în ultimele șapte luni, în încercarea de a modifica Legea 204/2019(OG49/2019) lege care reglementează transportului alternativ, având ca principale revendicări urmatoarele:
1️⃣ Limitarea copiilor conforme, pe criterii similare cu cele aplicate serviciului de taximetrie, având ca rezultat protejarea calității vieții și aerului, aglomerării traficului și poluarea din marile orașe, cât și asigurarea unei predictibilități economice pe acest segment de piață.
2️⃣ Eliminarea posibilității de emitere a copiei conforme pentru auto deținute de operatori cu contract de comodat sau închiriere. Ridicarea pragului de autorizare la vechimea mașinii, la 5 ani prima autorizare, maxim 10 ani;
3️⃣ Interzicerea colantării, sau aplicarea regulamentelor locale cu privire la reclame, pe autoturismele arondate la platformele digitale.Aplicarea de ecusoane pe portierele spate care să conțină datele de identificare ale operatorului;
4️⃣ Eliminarea “tarifului dinamic” potrivit recomandărilor de la Consiliul Concurenței cu privire la practicile înșelătoare;
5️⃣ Respectarea Art. 6 din Legea 204/2019 cu privire la fiscalizarea curselor și comisioanelor printr-o entitate fiscală înregistrată la ONRC cu SUSPENDAREA avizului tehnic până la intrarea în legalitate.
Precizăm de la început că acest protest NU este organizat pentru a pune presiune pe factorii decizionali, avem încrederea și argumentele că propunerile noastre de modificare a legislației, în speță OG49/2019 (Legea 204/2019), se vor concretiza într-o ordonanță de urgență pentru modificarea acesteia.
Guvernul este obligat să asigure, prin politicile aplicate, un climat concurențial corect pentru toți jucătorii de pe aceeași piață. Este evident faptul că OG49/2019 are nevoie de ajustări tocmai pentru a asigura acest aspect.
Având în vedere aceste aspecte solicităm Primului Ministru, Domnul Marcel Ciolacu, o întâlnire de urgență, așa cum public și-a exprimat disponibilitatea.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.