Teatrul National Marin Sorescu reia proiectul NAVETA CULTURALA cu spectacolul lui Radu Afrim, INIMA SI ALTE PREPARATE DIN CARNE

0
121

Teatrul National „Marin Sorescu” din Craiova reia proiectul lansat la inceputul anului 2020 si oprit la scurta vreme de la debut din cauza situatiei epidemiologice: NAVETA CULTURALA.

Astfel, sambata, 21 august 2021, iubitorii de teatru din Bucuresti vor putea calatori in scop cultural la Craiova pentru a vedea spectacolul Inima si alte preparate din carne de Dan Coman in regia lui Radu Afrim si scenografia Irinei Moscu, productie recent castigatoare a Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol in cadrul Galei UNITER 2021.

Plecarea se va face la pranz din #Bucuresti, TNB (din fata Salii Studio), ora 12.30. Intoarcerea va fi dupa spectacol, in acelasi loc.

Pretul biletului (127 lei) include transportul tur-retur cu autocarul si biletul la spectacol: https://ebilet.tncms.ro/ebilet/Spectacol/Edit/947

Inima si alte preparate din carne a avut premiera la inceputul lunii octombrie a anului 2020 si este un spectacol ce vorbeste “despre dragoste si despre praful colorat care se alege din ea. Despre fluturele-labrador care se zbate in zadar la capatul realitatii. Despre umorul involuntar si singuratatea voluntara. Despre adevar, tandrete si sex. Despre copii, poezie si cafea. Despre corp si despre cum duce el greul. Despre crizele mici izbucnite in plina criza. Despre frumusete si despre sufletele tot mai uscate, intarite deja pe la margini. Despre placere si boala. Despre limbaj si despre cum se scurge culoarea din lucruri. Despre cuplurile de interior. Despre viata care atarna la cativa cm in afara noastra. Despre inima si alte preparate din carne”, spune Dan Coman.

Inima si alte preparate din carne este cea de a treia productie realizata de catre regizorul Radu Afrim la Teatrul National “Marin Sorescu” din Craiova, dupa Daca am gandi cu voce tare de Adnan Lugonić si Casa cu suricate de David Drábek.

Scenografia poarta semnatura Irinei Moscu, sound design-ul este realizat de catre Mihai Dobre, miscarea scenica poarta amprenta Flaviei Giurgiu iar distributia spectacolului este alcatuita din: Alex Calangiu, Stefan Cepoi, Ramona Dragulescu, Flavia Giurgiu, Romanita Ionescu, Geni Macsim, Claudia Dinu, Catalin Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Paun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Georgeta Mitroiu, Florin Chirea.

Inima si alte preparate din carne este un spectacol precum o poveste de iubire: cu entuziasme candide, cu jocuri scornite de inteligenta unor copii poznasi, cu umor cinic, cu autoironie dulce-amara, cu tradari, cu taceri care isi striga neputinta, cu crize, cu depresii, cu angoase, cu amintiri pastrate in imagini perfecte, cu accidente grave care mutileaza suflete involuntar si o fericire blanda care oblojeste preparatele din carne.

Alina Epingeac, Amfiteatru.com

Timpurile pandemice sint, la Coman si Afrim, nu o cauza, ci un turnesol, un potentator al crizelor personale, generator de gesturi si solutii contextuale – sint legaturi mincinoase carora pandemia le accelereaza disolutia.

La Afrim si Coman, pandemia e o criza sociala, cu efecte individuale de nebanuit, o criza de cuplu si de familie, in care dorinta de a supravietui, impulsul vital al sexualitatii si al nevoii de iubire se lupta cu noul, necunoscutul, distantele, singuratatea, abandonul voluntar sau involuntar.

Iulia Popovici, Observator cultural

Inima si alte preparate din carne va intra in istoria teatrului autohton ca o fila inconfundabila din universurile scenice, vizuale si muzicale inchipuite de Radu Afrim. Oglindeste – vai, cum mai oglindeste! – derivele noastre din vremea molimei. Ne face cu ochiul, referential si ironic: „Intre noi totul e bine”. E bine pe dracu!

Radu Afrim a profitat de izolare pentru a imagina un spectacol rotund, creativ si usturator pana la lacrimi, in tuse groase si fine, in culori violente si pastelate, senzual si sarcastic, care pune in rama excelentele texte ale lui Dan Coman, rezultand un tablou obsedant.

Inima si alte preparate din carne e cea mai buna cronica a pandemiei. E completa. Si incep sa cred ca Radu Afrim e cel mai bun cronicar de eveniment pe care-l stiu.

Horia Ghibutiu, Blog de ziarist

 

Desi videourile care acompaniaza spectacolul sint remarcabile prin frumusetea poetica a imaginilor, spectacolul traieste deplin din povestile pe care le spune si prin jocul, de echipa si individual, al performerilor.

Iulia Popovici, Observator cultural

 

INIMA SI ALTE PREPARATE DIN CARNE

Text: Dan Coman

Regie, video si univers sonor: Radu Afrim

Scenografie: Irina Moscu

Sound design: Mihai Dobre

Miscare scenica: Flavia Giurgiu

Asistent regie: Claudia Gorun

Cu: Alex Calangiu, Stefan Cepoi, Ramona Dragulescu, Flavia Giurgiu, Romanita Ionescu, Geni Macsim, Claudia Dinu, Catalin – Mihai Miculeasa, Claudiu Mihail, Raluca Paun, Vlad Udrescu, Costinela Ungureanu, Petronela Zurba, Irina Danciu, Corina Oprea, Mihai Alexandru Purcaru, Sorin Gruia, Georgeta Mitroiu, Florin Chirea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here