Telefoanele care de mâine nu se mai pot vinde în România. Amenda ajunge și 100.000 de lei

0
78

Magazinele sunt obligate să vândă sau să retragă de la vânzare telefoanele mobile care nu pot recepționa mesajele sistemului național de avertizare în situații de urgență – RO-ALERT – până la sfârșitul zilei de vineri, 26 iunie, potrivit unei ordonanțe de urgență apărută anul trecut. În caz contrar, comercianții riscă, în anumite cazuri, amenzi de până la 100.000 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Operarea Sistemului de avertizare a populației în situații de urgență „RO-ALERT” a fost publicată, anul trecut, în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 46/2019 iar interdicția vânzării telefoanelor incompatibile cu RO-ALERT se va aplica din 27 iunie 2020.

„Telefoanele mobile care nu au activată posibilitatea recepționării mesajelor RO-ALERT în toate rețelele publice mobile de comunicații electronice nu pot fi comercializate pe teritoriul României”, a fost specificat în ordonanță.

Comercianții care vor ignora interdicția aplicabilă din iunie 2020 vor risca să fie amendați inițial cu sume cuprinse între 35.000 și 75.000 de lei. Dacă vor ignora în mod repetat interdicția, amenzile vor fi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei. Sancțiunile vor putea fi aplicate de inspectorii Protecției Consumatorilor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.
Citeste si ...  CNA exista ? Streinu-Cercel l-a bagat pe Gadea sa filmeze pacientii in stare critica de la „Matei Bals”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here