Federația Română de Tenis (FRT) anunță organizarea meciurilor din Cupa Davis împotriva echipei naționale a Chinei la Craiova, în luna septembrie a anului 2024. Această decizie reprezintă un moment istoric pentru tenisul românesc, marcând prima oară când municipiul Craiova va găzdui un astfel de eveniment de prestigiu internațional.

Această alegere strategică a fost făcută în urma unor discuții fructuoase între primarul municipiului Craiova, doamna Lia Olguța Vasilescu, și conducerea Federatiei Române de Tenis, reprezentată de Președintele George Cosac și Directorul General – Gabriel Moraru. Această întâlnire a subliniat angajamentul comun de a promova tenisul la cel mai înalt nivel și de a aduce în atenția publicului internațional orașul Craiova ca destinație importantă pentru evenimente sportive de clasă mondială.

Găzduirea competiției la Craiova reflectă dorința FRT de a distribui evenimentele sportive majore în diverse regiuni ale țării, promovând astfel tenisul la toate nivelurile societății românești.

Președintele FRT, domnul George Cosac, a subliniat importanța acestei colaborări: „Sunt încântat de oportunitatea de a aduce o partidă de Cupa Davis la Craiova. Este un pas mare înainte pentru tenisul românesc și o dovadă a eforturilor noastre de a promova sportul în toată țara. Mulțumim doamnei primar Lia Olguța Vasilescu pentru sprijinul și deschiderea de a face posibil acest eveniment”.

Directorul general al FRT, Gabriel Moraru, a adăugat: „Această inițiativă este parte din viziunea noastră de a încuraja și a susține dezvoltarea tenisului la nivel național. Ne așteptăm ca evenimentul să inspire o nouă generație de jucători de tenis și să aducă împreună comunitatea locală și fanii din întreaga țară”.

Evenimentul din Craiova, din Cupa Davis, dintre România și China, se bucură de un parteneriat cu unul dintre cele mai mari şi longevive cluburi de tenis din regiune, CS Atlas Craiova.

Federația Română de Tenis invită fanii tenisului din toată țara să se alăture în septembrie 2024 la Craiova pentru a susține echipa națională în această competiție emblematică.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *