Tenis : Sorana Cîrstea a fost oprită de Petra Kvitova în semifinalele de la Miami

0
159

Sorana Cîrstea a fost învinsă de Petra Kvitova în semifinalele de la Miami, 7-5, 6-4. Kvitova, care se califică în prima ei finală la Miami, încheie astfel parcursul impecabil al Soranei, care a jucat prima ei semifinală WTA 1000 la zece ani de la ultima. Petra o va întâlni în finală pe Elena Rybakina, care a învins-o pe Jessica Pegula și va încerca acum dubla Indian Wells-Miami.

Sorana a jucat iarăși foarte bine și a avut un avantaj important, dar a fost întoarsă de o jucătoare care a fost imposibil de oprit în cea mai mare parte a jocului. Românca a condus cu 5-2 și a avut două mingi de set la 5-4 în primul set, dar Petra a jucat absolut senzațional ultimele game-uri ale setului, așa cum tinde să o facă uneori atunci când intră în zonă. Un ritm pe care Kvitova l-a putut menține și în setul al doilea, suficient cât să-și asigure un avantaj de un break, care n-a mai fost întors.

Sorana Cîrstea și-a văzut astfel oprit un traseu grozav la Miami, unde a ajuns în semifinale fără să fi pierdut vreun set, incluzând și două victorii la jucătoare din primele 4 ale lumii.

Sorana este prima jucătoare din istorie clasată în afara primelor 50 din lume care adună nouă victorii pe tablourile din Sunshine Double (Indian Wells și Miami). A fost, de asemenea, și prima dată când ea ajunge în cel puțin sferturi de finală la turnee de categorie WTA 1000 în săptămâni consecutive.

Cu punctele adunate aici, ea va urca până aproape de Top 40.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here