Teodor Sas despre aducţiunea de la Isvarna : Dacă nu reuşesc să finalizeze acest proiect, în termenul prevăzut, vom pierde nu numai finanţarea aducţiunii, ci şi toţi banii pe master-plan ..

0
80

Consilierii locali PNL Marian Vasile – preşedintele PNL Craiova, Cosmin Corâţu şi Teodor Sas, au sustinut o conferinta de presa la sediul PNL Dolj.

Teodor Sas a discutat despre hotararile luate in Consiliul Local Craiova .. „Sunt hotărâri eronate şi în contradicţie cu doctrina social-democrată” a explicat Teodor Sas ..

Fondurile europene a fost o alta problema adusa in conferinta de presa dar si Proiectul aducţiunii apei de la Isvarna, care trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023 ..

„În şedinţa de ieri a Consiliului Local, Primăria Craiova a luat trei hotărâri:

1) A disponibilizat 270 de oameni de la Salubritate, care erau extrem de utili pentru că, în acest moment, se găseşte greu forţă de muncă. Operatorul privat nu are nici o obligaţie să preia acest personal, este invocată doar recomandarea de a-i prelua, deci trebuie să fim foarte atenţi pentru ca aceşti oameni să nu rămână fără locuri de muncă!;

2) Majorarea tarifelor la biletele şi abonamentele RAT, la care consilierii PNL şi USR-PLUS au votat împotrivă. Preţul biletelor a crescut cu 25%, iar al abonamentelor cu peste 50%, dar diferenţa de preţ nu se vede în calitatea transportului în comun;

3) Creşterea preţului de închiriere al meselor din pieţe, la care, de asemenea, consilierii PNL şi USR-PLUS s-au opus. Trecem printr-o perioadă foarte dificilă, iar producătorii agricoli îşi duc traiul, de pe o zi pe alta, din vânzarea acestor produse. Primăria creşte chiriile pe mesele din pieţe, dar nu le asigură condiţii mai bune!

După părerea mea, sunt trei hotărâri eronate şi în contradicţie cu doctrina social-democrată.

O problemă extrem de gravă cu care se confruntă Primăria Craiova, dar nu recunoaşte, este atragerea de fonduri europene. Primarul Olguţa Vasilescu se laudă că Primăria Craiova a fost campion la atragerea de fonduri europene în excerciţiul financiar trecut. Bănuiesc că se referă la perioada 2014-2020, pentru că în perioada 2007-2013, o altă administraţie a făcut acele proiecte şi, din păcate, administraţia PSD se laudă tot cu sacele proiecte: cu Centrul istoric al Craiovei, cu Centrul Multifuncţional Au reabilitat Parcul Romanescu – şi acolo au întârziat, dar au putut să ceară banii din urmă, costul reabilitării fiind de vreo 57 milioane de euro.

În perioada 2014-2020, este vorba de patru proiecte întârziate:

1) Proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale – unde există riscul pierderii fondurilor europene!;

2) Proiectul referitor la modernizarea transportului public urban;

3) Proiect pentru reabilitări termice la şcoli şi grădiniţe;

4) Proiectul aducţiunii apei de la Isvarna, care trebuie finalizat până la sfârşitul anului 2023 – în condiţiile în care au probleme cu exproprierile terenurilor şi nici nu s-au apucat de el! Dacă nu reuşesc să finalizeze acest proiect, în termenul prevăzut, vom pierde nu numai finanţarea aducţiunii, ci şi toţi banii pe master-plan; deci, riscul este enorm!” a declarat Teodor Sas ..

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here