Teodor Sas: Propunem reducerea impozitului pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice

0
205

Astăzi, la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de deputatul Nicolae Giugea – președintele PNL Craiova și consilierii municipali Adriana Ungureanu, Teodor Sas și Romeo Voicinovschi.

Teodor Sas a declarat joi, in conferinta de presa, ca grupul de consilieri PNL Craiova vor depune amendament pentru reducerea impozitului pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozit majorat cu 300%.

Impozitul pentru clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost propunerea lui Cezar Dragoescu si a consilierilor USR . Impozitul a crescut cu peste 300%, respectiv de la 0,4% din valoare cladirii, la 1,3 din valoare cladirii.

”Vreau sa aduc in discutie o probleme foarte importanta la nivelul municipiului Craiova si care a mai fost dezbatura si care afecteaza mii de locuitori ai Craiovei, aici ma refer la impozitul pe cladirile nerezidentiale din municipiul Craiova, detinute de persoane fizice. Aici, vorbim de mii de case de la periferia orasului, care sunt prevazute ca anexe eploatatie agricola. La acesti oameni, care locuiesc pe strazi, multe din ele neasfaltate, fara conditii, fara canalizare, acestor oameni, anul trecut, printr-o decizie, din punctul meu de vedere aberantra, li s-a crescut impozitul cu peste 300%, respectiv de la 0,4% din valoare cladirii, la 1,3 din valoare cladirii. Grupul de consilieri PNL va depune amendament scris la primarie pentru ca acest proiect al taxelor si impozitelor locale este in dezbatere pana pe 16 decembrie, pentru scaderea acestei valori, de la 1,3 la suta, la 0,5 la suta, asa cum este prevazut in lege.

Este aberant ca un locuitor de la periferia orasului sa plateasca 10 mii de lei impozit pe o casa de 100 si ceva de m2, fara utilitati, fara canalizare, fara apa si nu din vin a lui, ci din vina faptului ca municipalitatea, actuala administratie care conduce orasul de 10 anui, nu a finalizat acel PUG. Acesti oameni nu trebuie sa fie defavorizati fata de ceilalti cetateni ai Craiovei si trebuie sa plateasca o valoare rezonabila. De asemenea, trag un semnal de alarma, o sa inceapa Exercitul financiar 2021-2027, ii cer public primarului Craiovei sa prezinte Strategia de dezvoltare a Municipiului Craiova”, a declarat Teodor Sas.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here