Teodosie a fost lasat de filtrul de politie sa treaca. Victorios, ii cheama si pe altii sa vina in pelerinaj. Constanta, in topul infectarilor

0
19

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost oprit, duminica dimineata, de filtrul de politie de la intrarea in localitatea Ion Corvin, unde este Pestera Sfantului Andrei. Arhiepiscopul a spus ca ii asteapta pe romani „cu inima buna”, informeaza Mediafax.

Masina in care se afla IPS Teodosie a fost oprita de filtrul de politie, pentru verificarea documentelor, Constanta fiind in carantina din cauza numarului mare de persoane infectate cu SARS-CoV-2.

„Sa vina cu inima buna, sa-si mangaie sufletul si sper ca toate organele de ordine ne vor ajuta sa fim in pace si in armonie”, a spus IPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului si IPS Teodosie a invitat sambata autoritatile statului, de la presedinte, premier, pana la autoritati locale, sa ia parte la sarbatoarea nationala religioasa a tuturor romanilor, Sfantul Apostol Andrei. Anterior, Teodosie i-a scris premierului Orban ca nu va ingadui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfantul Andrei sa fie calcat in picioare: „Ce veti face? Ne veti bate, amenda, aresta si executa?”.

Prefectul Constantei l-a refuzat pe IPS Teodosie, spunand ca nu are domiciliu in comuna Ion Corvin si daca ar participa ar incalca regulile in privinta carantinei instituite in Constanta.

Duminica, 29 noiembrie, si luni, 30 noiembrie, de la ora 8.45, ierarhul Tomisului savarseste Sfanta Liturghie la manastirea „Pestera Sfantului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, judetul Constanta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here