Tinerii in Arena – Locul unde energia tinerilor si experienta antreprenorilor de top genereaza afaceri de succes

0
218

Desfasurat saptamana trecuta, evenimentul Tinerii in Arena a focalizat atat atentia tinerilor antreprenori, cat si pe cea a comunitatii de afaceri reunita cu ocazia Summit-ului Romanian Business Leaders 2022, desfasurat la Crowne Plaza Bucharest Hotel cu participarea a peste 250 de antreprenori de top si lideri din businessul autohton.

 

Etapa finala a celui mai mare eveniment de business din Romania adresat Generatiei Z ce are ca scop stimularea si cultivarea spiritului antreprenorial in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani a adus in fata juriului 5 echipe, ce si-au prezentat ideile de business pentru a primi mentorat. In fata tinerilor s-au aflat cinci antreprenori romani de succes: Dragos Petrescu (Presedintele City Grill Restaurants), Dragos Anastasiu (Presedintele Grupului Eurolines Romania), Felix Patrascanu (Cofondator FAN Courier), Rucsandra Hurezeanu (Fondatoarea Ivatherm) si Matei Dumitrescu (General Partner Roca X). Celor cinci anuntati oficial s-au alaturat alti doi antreprenori surpriza – Dan Sucu (Fondator Mobexpert) si Cristina Batlan (Fondatoarea Musette). Echipele au reusit sa obtina sprijinul mentorilor, atrasi de potentialul ideilor lor, dar si de tenacitatea dovedita de tinerii membri ai echipelor.

 

In perioada urmatoare echipele participante se vor intalni cu mentorii lor, astfel: MyToDo cu Rucsandra Hurezeanu si Matei Dumitrescu, Colorise o vor avea alaturi pe Cristina Batlan, Travelens impreuna cu Dragos Anastasiu si Matei Dumitrescu, OatsFill vor primi sprijin de la Dragos Petrescu iar Nightz de la Felix Patrascanu si Matei Dumitrescu

 

Inregistrarea evenimentului cu prezentarea celor cinci idei de afaceri, precum si profilul celor 7 membri ai juriului este disponibila aici.

 

”A fost un eveniment cu multa energie si foarte multe de invatat pentru toata lumea. Antreprenorii s-au conectat indeaproape cu noua generatie, cu felul cum gandesc acestia si ideile pe care le au, un proces care se va continua cu intalnirile de mentorat pe care le vor avea. Pentru tineri a fost o lectie si un inceput in business perfect, prin expunerea si intalnirea dintre ei si antreprenori experimentati. Pentru tinerii din audienta a fost un exemplu inspirational de cum trebuie sa se pregateasca pentru a deveni investibili” a declarat Alin Claudiu Apostu, organizatorul Tinerii in Arena si managerul de proiect Vreau sa fiu Antreprenor & Insights.

 

Invatam continuu, consolidam spiritul antreprenorial

 

Pentru editia urmatoare, organizatorii se vor concentra pe a le oferi tinerilor sprijin in ceea ce priveste planificarea financiara si cea de public speaking, in completarea a ceea ce ofera deja echipelor participante: mentorat, cursuri, workshopuri, intalniri cu antreprenori.

 

 

Un element important al evenimentului a fost prezenta unor tineri participanti la editia anterioara a Tineri in Arena, care au dorit sa impartaseasca din experienta acumulata si despre progresul inregistrat in ultimul an. Printre reusitele acestora se numara:

  • Ovidiu Ionita pregateste lansarea aplicatiei Nutritivo pe piata;
  • Andrei Cruceru si colegii sai au lansat aplicatia CityPack in Ramnicu Valcea, iar acum pregatesc extinderea in Bucuresti;
  • Andrei Turcu si echipa dezvolta produsul PanoRender caruia i-au dat dimensiune internationala prin vanzarea de tururi virtuale si in alte tari. Totodata, ei au reprezentat Romania la o competitie globala de antreprenoriat pentru studenti.

In cadrul evenimentului a avut loc si o licitatie pentru o serie de produse create de catre membrii comunitatii Highflyers, o comunitate ce isi propune sa ajute tinerii la inceput de drum in antreprenoriat. Au fost astfel licitate un tur virtual al afacerii, un tablou si o palarie personalizata, iar suma obtinuta va fi folosita pentru a sprijini cat mai multi tineri cu mentorat, cu intalniri cu antreprenori si cu workshopuri ce ii vor ajuta sa isi dezvolte ideile de business.

 

 

Punct. Si de la capat!

Tinerii in Arena nu s-a incheiat, ci doar a inchis o fila. Organizatorii au lansat prima runda de inscrieri a ideilor de business pentru urmatoarea editie a evenimentului ce va avea loc in 2023 si pentru care puteti aplica aici: https://vsfa.ro/selectie-idei-tinerii-in-arena/

 

Pentru a va descoperi spiritul si energia deosebita care au caracterizat intregul eveniment, va invitam sa vizionati inregistrarile evenimentului la https://www.facebook.com/vsfaro/videos/3144461889160793 sau https://www.youtube.com/watch?v=-3kFYIz-LbI

 

Si pentru ca Tinerii in Arena a fost vazut ca o idee si un format de succes, proiectul a fost selectat in top 3 programe europene la categoria ”Youth Empowerment” din cadrul Emerging Europe Awards 2022. Daca vreti sa sustineti proiectul in marea finala, puteti vota Tinerii in Arena aici: https://emerging-europe.com/future-of-ee-awards/shortlist/.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here