Tranzitarea teritoriului Ungariei de către cetăţenii români va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii

0
15

Tranzitarea teritoriului Ungariei de către cetăţenii români va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii, a precizat ministrul de externe Bogdan Aurescu,  după convorbirea telefonică pe care a avut-o ieri cu omologul său de la Budapesta, Péter Szijjártó.

Conform oficialului ungar, nici accesul lucrătorilor români transfrontalieri nu va fi îngrădit, iar punctele de trecere a graniţei şi culoarele rutiere stabilite vor rămâne aceleaşi.

Clarificările vin după ce şeful de cabinet al premierului Viktor Orbán anunţat că Ungaria îşi va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie, pentru a limita creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus, iar ungurii care se întorc în ţară din străinătate vor trebui să intre în carantină.

Ministerul român de Externe aminteşte că pentru a trece pe teritoriul Ungariei durata tranzitului trebuie să fie de maximum 24 de ore, iar persoanele trebuie să aibă asupra lor documente care să dovedească scopul deplasării şi ţara de destinaţie şi să nu prezinte simptome specifice COVID-19.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here