Trofeul Eurovision, vândut cu aproape 1 milion de dolari.

0
262

Trupa ucraineană Kalush Orchestra, care a câştigat Eurovision Song Contest – ediţia 2022, a vândut trofeul la licitaţie pentru suma de 900.000 de dolari. Încasările vor merge către forţele armate ucrainene, pentru achiziţionarea a 3 drone.
Microfonul de cristal a fost licitat pe Facebook, cu scopul de a cumpăra drone pentru armata Ucrainei.

Vânzarea a coincis cu apariția trupei la un concert caritabil la Poarta Brandenburg din Berlin.

Oleh Psiuk a făcut un apel ca oamenii să nu se obișnuiască cu războiul, în care au murit cel puțin 4.031 de civili și 4.735 au fost răniți, potrivit ONU, alături de un număr necunoscut de combatanți. De asemenea, a forțat peste 14 milioane de oameni să-și părăsească casele, de când Rusia a invadat pe 24 februarie, orașele fiind reduse la moloz.

”Cred că ar trebui să apară mereu pe primele pagini, până când va veni pacea”, a spus Psiuk.

Cântecul lor, ”Stefania”, a fost scris inițial ca un omagiu adus mamei lui Psiuk.

”Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina.

Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a transmis solistul Oleh Psiuk.

Prezentatorul TV ucrainean, Serhi Pritula a anunțat că banii strânși din vânzarea trofeului vor fi folosiți pentru achiziționarea a trei drone PD-2 de fabricație ucraineană, transmite agenția de presă Reuters.

Dronele sunt utilizate intens de forțele ucrainene și ruse, atât ca arme, cât și ca aeronave de recunoaștere.

Ucraina a câştigat Eurovision 2022 cu 631 de puncte, cu un avans considerabil faţă de locul 2, ocupat de Marea Britanie. Pe locul 3 a fost Spania, iar pe 4 Suedia.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here