Turneul Wind, Water, Earth cu violonistul ALEXANDRU TOMESCU și Muzică din filme la Filarmonica Oltenia Craiova

0
100

Săptămâna aceasta, la Filarmonica ”Oltenia” Craiova au loc două evenimente muzicale mult așteptate de către public: concertul „Wind, Water, Earth” susținut de violonistul ALEXANDRU TOMESCU și MUZICĂ DIN FILME ȘI DIN JOCURI VIDEO, sub bagheta dirijorului italian IVANO GUAGNELLI.

 

JOI, 24 NOIEMBRIE 2022, ORA 19:00, ALEXANDRU TOMESCU și vioara Stradivarius ajung la Filarmonica “Oltenia” Craiova, orașului nostru revenindu-i onoarea să încheie fabulosul turneu “Wind, Water, Earth”. Este viziunea și creația unui compozitor al vremurilor noastre, DAN POPESCU, al cărui scop declarat este acela de a promova muzica clasică, de a-i inspira și motiva pe tinerii muzicieni să aibă abilitatea și libertatea de a compune muzică și de a inova. 

Alături de ALEXANDRU TOMESCU vor cânta pianista SÎNZIANA MIRCEA și violoncelistul ȘTEFAN CAZACU. La finalul concertului, va fi o lansare de disc, la care se adaugă o sesiune de fotografii și de autografe. Celebrul violonist ALEXANDRU TOMESCU (născut în 1976) întruneşte, în conştiinţa publicului, amprenta unei vocaţii şi al unui destin artistic, dublate de o energie puţin obişnuită, cu şansa de a cânta pe o vioară Stradivarius Elder Voicu, Obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur.

 

VINERI, 25 NOIEMBRIE 2022, ORA 19:00, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Oltenia, dirijată de italianul IVANO GUAGNELLI va interpreta MUZICĂ DIN FILME ȘI DIN JOCURI VIDEO. Aranjamentele, proiecțiile și efectele video vor fi asigurate de  RICCARDO LA CHIOMA.

 

În program:                                

Rick and Morty opening (Ryan Elder)
Seven deadly Sins: EriOne (Sawano Hiroyuki)
Zelda breath of the wild – theme (Manaka Kataoka, Ryo Nagamatsu)
Fortnite main theme (Rom Di Prisco)
Halo – Canticles (Kazuma Jinnouchi)
Horizon Zero Dawn – Aloy’s Theme (Joris de Man)
God of war – main theme (Bear McCreary)
Starcraft – Valor my Shield (Jason Hayes, Glenn Stafford)

Cuphead (Kristofer Maddigan)
Howl’s Moving Castle – Merry Go Round of Life (Joe Hisaishi)
Stranger things – Suite (Michael Stein,Kyle Dixon)
Star Wars Mandalorian (Ludwig Göransson – John Williams)
Kingdom Hearts – Overture (Hikaru Utada)
Jurassic park – main theme (John Williams)

 

Compozitor și aranjor a numeroase  coloane muzicale pentru spectacole de teatru,  IVANO GUAGNELLI a colaborat cu importante teatre italiene şi din Europa, participând la festivaluri naţionale şi internaționale. A compus muzică pentru  filme de scurt metraj, în colaborare cu maestrul A. Contorni și pentru documentare difuzate în circuitul național și internațional („A Bocca Piena” în regia lui  M. Giordano, „The Age of Komunalky” în regia lui F. Crivaro). Ca dirijor de orchestră, colaborează atât cu orchestre simfonice, cât și cu ansambluri de muzică pop, iar în 2017, în colaborare cu  Riccardo La Chioma, a înființat „Player 2 Orchestra”, un proiect muzical destinat interpretării de muzică din filme şi jocuri video.

 

Biletele se procură online accesând link-urile de mai jos: 

https://www.entertix.ro/evenimente/13765/turneul-wind-water-earth-24-noiembrie-2022-filarmonica-craiova-craiova.html

 

https://www.entertix.ro/evenimente/13240/concert-simfonic-25-noiembrie-2022-filarmonica-craiova-craiova.html

 

De asemenea, biletele se găsesc  la agenția filarmonicii, din Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10:00-18:00.

Rezervări și detalii se obțin la numărul de telefon  0251 414 698.

Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

Concertul din 25 noiembrie este inclus în abonament.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here