Uber trebuie să plătească 1,1 milioane de dolari pentru discriminare.

0
120

Compania americană de ride hailing a fost găsită vinovată de discriminarea persoanelor cu disabilități, din nou, și trebuie să plătească pagube de 1,1 milioane de dolari. Uber a pierdut, în San Francisco (SUA), un proces în care o femeie nevăzătoare a acuzat compania de discriminare și pierderea mai multor evenimente importante, din cauza faptului că șoferii companiei i-au refuzat comenzile.

Deoarece nu vede, femeia era însoțită de un câine, ceea ce nu a convenit șoferilor Uber. Aceștia i-au refuzat cursele cu 14 ocazii diferite, pentru a evita murdărirea covoarelor. În total, Lisa Irving a fost refuzată de 60 de ori, pentru că de fiecare dată a încercat de mai multe ori.

Într-una dintre ocazii, aceasta chiar reușise să se urce într-o mașină Uber, însă a trebuit să coboare după ce șoferul a început să țipe că o dă afară pe marginea drumului din cauza câinelui. Din cei 1,1 milioane de dolari acordați de instanță, femeii îi revin 324.000 de dolari. Restul de 805,313 dolari vor acoperi cheltuielile de judecată și remunerația avocaților.

Uber este o companie recidivistă la capitolul discriminarea persoanelor nevăzătoare. În 2016, a trebuit să plătească 2,6 milioane de dolari în urma unui proces similar și a promis că va face ceva în acest sens.

Sursa Profit.ro 

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here