UCRAINA a castigat Eurovision 2022. Modova a incheiat concursul pe locul 7 iar Romania pe locul 18

0
173

Ucraina a castigat concursul Eurovision 2022, in finala care a fost transmisa sambata noaptea in direct pe TVR 1 si TVR International.

Reprezentantii Ucrainei, Kalush Orchestra, care au interpretat piesa Stefania au castigat concursul Eurovision 2022. Ei au primit din partea publicului 439 de puncte, care i-au propulsat in fruntea clasamentului, cu un total de 631 de puncte. Votul final a constat din votul juriilor din fiecare tara (pondere de 50 la suta) si votul publicului.

Podiumul Eurovision a fost completat de Marea Britanie – reprezentata de Sam Ryder cu “Space Man” – 466 puncte, si Spania, reprezentata de Chanel cu “SloMo” – 459 puncte.

Romania, cu piesa Llamame, interpretata de WRS, a incheiat concursul pe locul 18, cu 65 de puncte, iar Republica Moldova, cu Trenuletul interpretat de Zdob si Zdub si Advahov Brothers, pe locul 7, cu 253 de puncte.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here