Ucraina a reușit deminarea totală a regiunii Kiev

0
253

Adjunctul șefului biroului prezidențial din Ucraina, Kyrylo Timosenko, a transmis vineri că deminarea regiunii Kiev a fost finalizată.

„Deminarea regiunii Kiev este complet finalizată. 100% din alimentarea cu energie electrică a regiunii Kiev a fost restabilită. Lucrările au durat 45 de zile în loc de cele 60 planificate. În lucrările de restaurare au fost implicați peste 1.000 de muncitori din diferite regiuni ale Ucrainei. Puterea a fost restabilită la peste 265.000 de abonați”, a anunțat oficialul ucrainean.

Ieri, 19 mai, doi bărbați au explodat pe o mină inamică într-un câmp din cartierul Bucha. Pe 17 mai, un șofer de tractor a declanșat o mină lângă Harkov.

Operaţiunile de deminare pe întregul teritoriu ucrainean după invazia rusă vor dura între cinci şi zece ani, a declarat Oleh Bondar, şeful Departamentului de Deminare Umanitară din cadrul Serviciului Statal de Urgenţă al Ucrainei, citat miercuri de agenţia locală Ukrinform, relatează EFE. ”Din experienţa internaţională, recuperarea minelor poate dura între 5 şi 10 ani”, a menţionat Bondar, în opinia căruia una dintre consecinţele majore negative ale invaziei ruse din Ucraina o reprezintă contaminarea masivă a teritoriului şi localităţilor cu explozibili, inclusiv cu dispozitive interzise de convenţiile internaţionale.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here