Ucraina a trimis „Legiunea Străină” în Donbass. Rușii sunt încolțiți: au pierdut deja 20% din teritoriul ocupat al orașului Severodonețk

0
231

Luptători ai Legiunii Internaționale formată din voluntari străini ce luptă în Ucraina au ajuns la Sverodonețk pentru a întări apărarea ucraineană, relatează Ukraîinska Pravda.

Rușii continuă operațiunile de cucerire a orașului din Luhansk, cel mai nou punct central al luptelor din această regiune aflată în estul Ucrainei, însă forțele armate ucrainene încearcă să își consolideze pozițiile și să se pregătească pentru o contraofensivă, potrivit unui reportaj realizat de Radio Svoboda.

Jurnaliștii ajunși la fața locului au discutat cu mai mulți voluntari străini ce luptă de partea ucrainenilor, unii afirmând că sunt din Australia și Georgia.

Luptătorii Legiunii Internaționale afirmă că luptă de partea dreptății și că vor să îi respingă pe ocupanți înapoi în Rusia, indiferent de cât ar dura acest lucru, pentru a se întoarce apoi la familiile lor.

@jurnaldecraiova Reportajul Radio Svoboda cu „Legiunea Străină” din Donbass #donbass #ucraina #legiuneastraina #razboi ♬ sunet original Jurnalde Craiova

Radio Svoboda: „Forțele armate ale Ucrainei încearcă să pună un punct de sprijin și să se pregătească pentru operațiuni de contraofensivă. Le-au venit în ajutor unități de străini din întreaga lume, care au format voluntar o unitate specială separată și luptă de partea Ucrainei”.

Mat, luptător din Australia: „Este uimitor cât de mulți oameni din întreaga lume s-au reunit și ajută o țară care are nevoie de ajutor. Este foarte încurajator când mulți băieți din medii diferite studiază cot la cot și devin voluntari”.

Zura, luptător din Georgia: „Acest război este și pentru georgieni. Am doar 20 de ani, dar simt că este adevărat. O să-i împingem pe ruși din Ucraina. Nu contează dacă războiul va continua încă o zi sau trei ani. Suntem de partea dreaptă a istoriei. Ne vom asigura că toată lumea se va întoarce acasă, la familiile lor. Vrem să ne asigurăm că ocupanții nu vor putea face același lucru”.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here